Matara

Matara
İçerisine konulan içecekleri temiz ve sağlıklı koşullarda muhafaza eden, taşınmasında kolaylık sağlayan, ısısını ve tadını koruyan matara özellikle kış aylarında çokça işimize yarayarak bizlere kolaylık sağlamaktadır.

İçerisine konulan içecekleri temiz ve sağlıklı koşullarda muhafaza eden, taşınmasında kolaylık sağlayan, ısısını ve tadını koruyan matara özellikle kış aylarında çokça işimize yarayarak bizlere kolaylık sağlamaktadır. Tercih edilen ürünün dayanıklılığı, yalıtımının iyi olması, eğer çelik ise paslanmaz oluşuna oldukça dikkat edilmelidir. Cam, paslanmaz çelik, plastik gibi çeşitleri de bulunmaktadır. Kullanımı bakımından camdan oluşan mataralar hijyen ve sağlık açısından çok önemli ve kullanışlıdır.

Paslanmaz çelik olanların doğa koşullarına karşı sağladığı uyum sayesinde daha çok tercih edildiği görülmektedir. Plastik ürünler ise kırılmaz oluşları açısından iyi bir performans sergilerken hijyen ve sıcaklığı koruma açısından düşük performanslıdır. İçecek tüketmeyi çok seven kullanıcılar için farklı hacim seçenekleri sunulmuştur. Gündelik yaşam için daha ufak ebatları da üretilmiştir. Farklı kapak ve ağızlık seçenekleri de bulunmaktadır. Ürünü alırken kolay temizlenebilmesine de dikkat edilmelidir.

Mataralar Nasıl Temizlenir?

Her an her yerde istediğimiz içeceği sıcaklığını koruyarak yanımızda taşımamızda kolaylık sağlayan temizliği sağlığımız için oldukça önem taşımaktadır. Çay, kahve ya da meyve suyu gibi leke bırakabilecek içecekleri temizlerken karbonat ve su ikilisi kullanılmalıdır. İlk olarak mataranın alabileceği kadar su kaynatılmalıdır. Ardından yarım çay bardağı kadar karbonat mataranın içine boşaltılmalıdır. Kaynatılan su mataranın içindeki karbonatın üstüne yavaşça ilave edilmelidir. Karbonat ile birleşen suyun yavaşça köpürdüğü gözlemlenir. Köpüren karbonatın renginin git gide değişmesi ile lekelerin de temizlendiği görülür. Bu işlemin sürmesi 30 dakikayı bulacaktır. Ardından temizlenen matara bol su ile durulanmalıdır. Eğer ki matara demirden ise lekeler için bir bardak pirinç ile bir bardak sıcak su mataraya boşaltılarak iyice çalkalanmalıdır. Rengi değiştikten sonra da bol su ile durulanarak lekelerden arındırılır.

Mataralar Koku Yapar Mı?

İçeceklerin uzun süre ağzı kapalı bir şekilde mataranın içerisinde bekletilmesi kötü kokulara neden olmaktadır. Fakat kötü kokuları gidermek zor değildir. Kötü kokuları gidermenin en iyi yolu tuzdur. linki üzerinden tercihler yapılabilmektedir.