İkinci El Makine

İkinci El Makine
İkinci el makine satımları günümüzde oldukça fazla kişi tarafından yapılır. Bu ikinci el makinelerin satımını yapan kişilerin artmasının nedeni bu ikinci el makinelere olan ilgisinin artmasıdır. Bu yüzden de bu satımı yapan kişiler gün geçtikçe daha da artış göstererek çoğalırlar.

satımları günümüzde oldukça fazla kişi tarafından yapılır. Bu ikinci el makinelerin satımını yapan kişilerin artmasının nedeni bu ikinci el makinelere olan ilgisinin artmasıdır. Bu yüzden de bu satımı yapan kişiler gün geçtikçe daha da artış göstererek çoğalırlar. Bu kişilerden makine alırken birinci el makineler makinelere kıyasla biraz daha dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. İkinci el makineleri alırken sizler makinelerin birtakım belgelerine dikkat etmelisiniz.

Ayrıca makinelerde arızaların olup olmadığı veyahut arızanın hangi boyutta olduğuna da dikkat etmelisiniz. Sizler için oldukça titiz bir çalışma yaparak https://www.sanayiden.com/ikinci-el-makine-sanayi-makina-sanayi-urunleri linkini oluşturduk. Sizler bu linke giriş yaparak istediğiniz makineye erişimi sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu linkte yer alan ikinci el makinelere herhangi bir sorunun olmadığı ve makinelerin belgelerinin tam bir şekilde hazırda bulunduğu bilinir. Bu yüzden sizler bu linkte yer alan makineleri güvenle satım alabilirsiniz.

İkinci El Makine İthalatı

İkinci el makine satımları hem kişiler arası hem de ülkeler arasında gerçekleşir. Ülkeler arasında gerçekleşen satımlar ithalat ismini alır. Bu ithalat satışlarında öncelikle ithali söz konusu olan malzemeler ve ihracatçı ile belirlenmesi gerekenler yapılmalıdır. Bu gerçekleştirilen aşamaların ardından bu ithalatını gerçekleştirilecek kişinin Türkiye Cumhuriyeti mukim belgesi ve vergi numarası olan tüzel veya gerçek bir kişi gereklidir. Gerçek kişinin ise T.C. kimlik numarasının bilinmesi yeterlidir. İlk defa yapılan ithalatlar için gümrük idaresinden kayıt olunması gereklidir. Kayıt yapılırken de aşağıda bulunan belgeler istenir.

  • İmza sirküleri (gerçek kişiler için imza beyannamesi),
  • Faaliyet belgesi,
  • Ticaret sicil gazetesi,
  • Vergi mükellefiyet yazısı,
  • Vekâletname (temsil yoluyla işlem yapılması halinde),
  • Yetkililerin kimlik suretleri.

Yukarıda verilen belgelerin hazırlanması ile gümrük idaresinde olan kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Kayıt işlemlerinin ardından ise tercih edilen ithalat ürününün satışının tamamlanması için gerekli olan prosedürler vardır. Sizler bu prosedürleri okuyup bu prosedürlere uygun bir şekilde satış işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Satış işlemleri tamamlanan ürünler ise ithalat yapılacak ülkeye doğru yol kat eder. Bu ülkeler arası yolun tamamlanmasının ardından ithalat ürününü diğer ülkeye satış tamamlanmış olur.