Gezilecek Görülecek Yerler - Fethiye Ölüdeniz

Gezilecek Görülecek Yerler - Fethiye Ölüdeniz
Sadece ülkemiz için değil tüm dünya da gezilip görülecek yerlerden birisi olarak kabul edilen Fethiye Ölüdeniz ülkemiz sınırlarında yer aldığı için çok şanslıyız.

Yılın 12 ayı burada yabancı turistlere rastlamak mümkün kış aylarında bile hava güzel olursa denize giren turistleri görürseniz şaşırmayın. Bu onlar içi oldukça sıradan bir aktivite ve sizlerde isterseniz güzel dönemlerde denize girebilirsiniz. Deniz kum ve Güneş’in tadını çıkarmak ve tarihi bir mekanı gezmek için Ölüdeniz’den daha iyi bir yer yoktur.

Nasıl Ölüdeniz’e gidebilirim? Diye merak edenlere ise anlatalım. Kesinlikle uzaklardan geliyorsanız uçak yolculuğunu tercih etmelisiniz. Dalaman havaalanından Fethiye sadece 45 kilometre ancak İstanbul’an  geliyorsanız sizi 800 km gibi bir yol bekliyor. İzmir’den gelecekler ise İstanbul’a oranla biraz daha rahat onları 350 km uzunluğunda bir yol  bekliyor. Kilometreler sizleri korkutmasın Ölüdeniz herşeye değecek güzelliğe sahip adeta bir iksir var sanki sizleri büyülüyor ve kendinden geçiriyor. Ayrıca Fethiye’ye uçak ile gitmek için ve daha fazla  bilgi edinin. Burada kalmak isteyenler içinde pek çok otel var isteğe bağlı olmak kaydıyla 5 yıldızlı 4 yıldızlı pek çok yer var. Pansiyon tarzı yerlerde var kısacası Ölüdeniz de kalmak isteyenler nasıl bir kalacak yer arıyorlarsa rahatlıkla bulabilirler.

Ölüdeniz Kumburnu Plajı

Fethiye Ölüdeniz deyince akla önce deniz gelir ve bende tanıtmaya çok güzel bir plaj olan Kumburnu plajından başlamak istedim. Fethiye’ye oldukça yakın bir mesafe de olan bu plaj 11 km civarı kadar uzaklıkta yani araçla 15-20 dk bir yol giderek buraya ulaşabilirsiniz. Ancak ilk kez bu plaja gideceklere çok dikkat etmeleri konusunda uyarmak istiyorum. Çünkü gideceğiniz yol o kadar çok keskin virajlar ile dolu ki yavaş gitmek de yarar var. Hatta araç kullanma konusunda kendinisine güvenmeyenler direksiyonu bir ustaya emanet etse hiç de fena olmaz diyebiliriz.

Plaja vardığınızda sanırım evet Ölüdeniz’ e geldim diyeceksiniz. Turkuaz ve Belcekız plajlarını takip eden Kumburnu plajı sizleri karşılayacak bu 3 plajında kendine has özellikleri var. Belcekız plajında denize girerek sert dalgaları görebilir ve güçlü kollara sahibim diyenler için kulaç atması daha bir zevkli olan plajdır. Ölüdeniz Kumburnu Plajı ise sıcak suyu ile kesinlikle en çok tercih edilen plajlar arasındadır ve şephesiz içlerinde en güzel olanı da o dur. Gerçekten eşsiz ve başka yerde bulamayacağınız bir doğanın içerisinde denize girmek ve serinlemek sizlere çok iyi gelecektir. Yeni evlenecek çiftler sanırım burada balayı yapabilirsiniz. İster balayı ister tatil unutulmaz anları yaşamak için Ölüdeniz’den daha iyi bir seçenek düşünemiyorum. Deniz kum ve Güneş’in tadını çıkardıktan sonra birşeyler yemek ve içmek için sahil boyunca uzanan cafe ve restourantlarda oturabilirsiniz. Gerçekten çok hoş mekanlar var sıcak hava da buz gibi içkileri yudumlarken çok şanslı olduğunuzu hissedeceksiniz. Plaj boyunca sıralanan pek çok barda var ve burada alkollü içecekleri de gün boyu bulabiliyorsunuz. Barların gündüz bile çok kalabalık olduğunu söylemeliyim. Turistlerin ne kadar çok olduğunu barlardan anlayabileceksiniz.

Yamaç paraşütü için daha iyi bir yer bulamayabilirsiniz. Ölüdeniz manzarasını kuş bakışı görmek ve bolca fotoğraf çekmek isteyenler için yamaç paraşütü oldukça güzel bir tercih olacaktır. Ancak yükseklik korkusu olanlar için pek mantıklı bir karar olmasa gerek. Başınızı yukarı kaldırdığınızda sıkça yamaç paraşütü yapanları görebileceksiniz sizlerde isterseniz unutulmaz bir tatil anısı için Ölüdeniz de yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Ayrıca belcekız sahilinde sabahları tekne turları yapılıyor Kelebekler Vadisine gitmek isteyenler için bu turlar oldukça güzel olacaktır. Gününüzü daha uzun bir hale getirmek için bu turlara katılmanızı öneriyorum.

Kelebekler Vadisi 

Ölüdeniz’den 6 km kadar uzak bir alanda yer alan Kelebekler Vadisinin etrafı dağlarla çevrilidir. Yaklaşık olarak 350 m yüksekliğe varan dağlarla gerçekten ilginç bir görüntüsü vardır. Size de ismi son derece acayip gelmiyor mu? Kelebekler vadisi adını elbette kelebeklerden alıyor. Temmuz ve Eylül aylarında görülen “Jarsey Tiger” adı verilen kelebeklerden esinlenerek bu isim verilmiştir.

Buraya gidecekseniz bu vadinin isminin anlamını önceden bilmeniz bir avantaj olacaktır. Arkadaşlarınıza anlatmak için sabırsızlanabilirsiniz. Burada ne mi var? Gitmeyenler için şunu söylemek istiyorum burada ne yok diye sormalısınız. Şelale, mükemmel bir kumsal hiç bir yerde bulamayacağınız kadar güzel bir deniz kokusu hiç bitmeyen pes pembe zakkum çiçekleri sizleri karşılıyor.  Doğayla iç içe denize girmek ve o ufak şelaleyi izlemek insana huzur katıyor. Buraya ulaşmak için Ölüdeniz’den tekne turlarını kullanabilirsiniz. Bu güzel vadide kamp yapma şansınızda var çadır kurmak isteyenler ve arkadaşlarıyla güzel bir çılgınlık yapmak isteyenler burada konaklayabilirler. Ayrıca otellerin yüksek ücretlerinden de çadırlar ile kurtulabiliyorsunuz.

Bu güzel v adide çadırlı kamp alanı, restoranlar barlar ve çok harika mekanlar var. Çok daha önceleri Kelebek Vadisi Dünya gezginlerinin ve önemli isimlerinin buluşma noktasıymış sizlerde bu tarihi mekana gelerek görebilirsiniz.

Dalyan

Gerçek bir mucize evet kesinlikle Dalyan yüzyıllar boyunca bozulmadan nasıl böyle kaldı? İnanmak gerçekten çok zor 5 bin yıllık bir geçmişi bulunan Dalyan’ın elbette bir sırrı var. Ünlü tatil yerlerine  yakın olması ile dikkatleri çeken dalyan nasıl olurda bozulmadan kalır? Bunun nedeni Dalyan’ın ana  yoldan yaklaşık 12 km içeride bulunmasıdır.

Gerçekten bir cenneti andıran Dalyan hiç bozulmadan günümüze kadar gelmiş ender tarihi mekanlardan bir tanesidir. Elbette Ölüdeniz’e kadar gelip de Dalyan’a uğramamak olmaz. Dalyan Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlıdır ve ulaşımı son derece basittir bu nedenle pek çok kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

12 Adalar

12 Adalar’a gitmek için Fethiye limanından kalkan turlarla ulaşabiliyorsunuz. Bu turlar günü birlik oluyor masmavi bir denizde yolculuk yapmak ve oraları görmek gerçekten enfes olacaktır. Bu turda pek çok yer göreceksiniz. Pek çok güzel ada sizleri bekliyor onlardan bazıları şunlar Kızılada, Delikli Ada, Yassıcalar, Tersane Adası, Domuz Adası ve Göbün Koyu bunlardan sadece bazıları 12 Adalar kesinlikle gezilmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Ayrıca serin sulara girmek ve burada Bizans kalıntılarını da görmek mümkün tekne ile açılarak denizin keyfini yaşamak ve doyasıya bir tatil keyfi gerçekten çok güzel olacaktır. Yavansu denilen bir yer var çok kısa bir yürüme mesafesi ile tekne turundan sonra ulaşabilirsiniz. Orada antik bir kent var adı Lydas Bizans döneminden kalma gerçekten muazzam bir yer buralarda dolaşmak ve oraları görmek çok güzel olacaktır. Ayrıca sayısız ada var ve onlardan bir tanesi de Göbün adası balık seviyorsanız kesinlikle burada yemek yemelisiniz. Bu güzel mavi yolculuğu tamamlamadan önce Göbün adasında rakı balık ziyafetini öneririm. Ayrıca fotoğraf çekmek içinde oldukça güzel yerler var. Bol bol makinenizi alarak bu tarihi adaları ve güzel denizi fotoğraflamayı unutmayın.

Fethiye Ölüdeniz gerçekten gezilmesi gereken bir yer unutmayın ki yılda binlerce turist kendi ülkelerinden kalkıp geliyor bizlerde ülkemizde yer alan bu tarihi mekanları görelim ve onlara sahip çıkalım.