Düğünlerde halaylarda yeni düzene geçiliyor... Sosyal mesafe çubuğu kullanılacak

Düğünlerde halaylarda yeni düzene geçiliyor... Sosyal mesafe çubuğu kullanılacak
Korona virüs nedeniyle hayatın her alanında değişiklikler yaşanıyor. 2020 yılında yazın düğünlerin nasıl yapılacağı herkesin kafasına takılan bir soru.

Korona virüs nedeniyle hayatın her alanında değişiklikler yaşanıyor. 2020 yılında yazın düğünlerin nasıl yapılacağı herkesin kafasına takılan bir soru. Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası'nın açıklamalarına göre bu yıl halaylarda sosyal mesafe çubuğu adı verilen 1.5 metrelik çubuklar kullanılacak ve insanlar araya mesafe koyarak halay çekecekler. Ayrıca yine düğün salonları için yapılması planlanan başka değişikliklerde var.

2020 yılındaki düğünler önceki düğünlere hiç benzemeyecek

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası, 2020'de yapılacak düğünlerde masalara en fazla 4 kişinin oturabildiği ve mevcut kapasitenin 4'te birinin kullanılabileceği bir düzene geçileceğini açıkladı. Bu da bin kişilik bir düğün salonuna 250 kişinin kabul edilebileceği anlamına geliyor. Düğün salonuna girişte maske kontrolü ve dezenfektan kullanımının zorunlu hale getirileceği ve düğün salonunda herkesin maske takmak zorunda olacağı öngörülüyor. 

GELİN DAMATA TAKILAR SANDIĞA ATILACAK

Kurulacak havalandırma sistemleriyle içerideki havanın dışarıdaki hava ile değiştirileceği bir sistem kurulması hedeflenirken, gelin ve damata takılacak takılarında bir sandıkta toplanması öngörülüyor. 

HALAYA KATILMAK İSTENLERE SOSYAL MESAFE ÇUBUĞU VERİLECEK

Halaya katılmak isteyen misafirlere sosyal mesafe çubuğu verilerek öle halaya katılmaları sağlanacak. Böylece arada 1.5 metrelik sosyal mesafe korunmuş olarak el teması engellenecek. Yapılacak ikramlarda da kuru pasta,yemek ve meşrubat ikramında personelin maskeli, eldivenli ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde hareket etmesi sağlanacak. 

Masalarda en fazla 4 kişinin oturabileceği bir sistem öngörülüyor. 2020 yılında kır düğünlerine büyük ilgi olması bekleniyor.