2021 Araç Kasko Değer Listesi

2021 Araç Kasko Değer Listesi
2021 araç kasko değer listesi, motorlu kara taşıtları için model, marka, üretim yılı gibi kriterler göz önüne alındığında taşıtların değerlerini belirten listedir. Kullanılmış araçların değerlerinin ölçülmesi için en iyi gösterge olması nedeniyle, başta sigorta şirketleri olmak üzere diğer kuruluşlar için de önemli bir referans halini almıştır. Araç kasko değer listesi, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği tarafından belirlenir.

2021 araç kasko değer listesi, motorlu kara taşıtları için model, marka, üretim yılı gibi kriterler göz önüne alındığında taşıtların değerlerini belirten listedir. Kullanılmış araçların değerlerinin ölçülmesi için en iyi gösterge olması nedeniyle, başta sigorta şirketleri olmak üzere diğer kuruluşlar için de önemli bir referans halini almıştır. Araç , Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği tarafından belirlenir.

2021 Araç Kasko Değer Listesi Nasıl Hesaplanır?

2021 araç kasko değer listesi hesaplaması için izlenen adımlar:

  • İnternet üzerinden https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631 adresine giriş yapılır. Bu adres TSB’ye ait resmi adres olmasına bağlı olarak en net ve yasal sonuçları sunar.
  • İşlem ile açılan ana sayfa üzerindeki tabloya, aracım model senesi, markası, aracın tipi, yazılmalıdır.
  • Tablonun hemen altında yer alan boşluklardan ise araç kasko değeri listesine ilişkin yıl ve ay bilgileri seçilip, ‘’ indir’’ kutucuğuna tıklanır.

Bu kapsamda verilen araç bilgilerine uygun hesaplanmış araç kasko değeri liste üzerinde pdf şeklinde bilgisayara indirilir. Evrak içinde bilgiler açıkça görüntülenir.

MTV Hesaplaması Ve Kasko Değer Bağlantısı Nedir?

01.01.2018 tarihinde ve sonrasında satın alınan otomobillerin ham değerleri içine dahil edilmiştir. 2018 yılından bu yana satın alınana otomobiller için ham bedel ne kadar yüksekse, ödenecek olan MTV tutarı da o kadar artış gösterecektir. Bu ham bedelin belirlenmesinde ise; TSB tarafından yayınlanan kasko değer listesi Gelir İdaresi tarafınca kaynak alınır.

2021 Araç Kasko Değeri Trafik Sigortası Fiyatlarını Etkiler Mi?

2021 araç kasko değerine ilişkin bilgiler, trafik sigortası ücretlerini etkilemez. Trafik sigortası fiyatları, aracın türüne, araç sahibinin hasar basmağına ve aracın bulunduğu il bilgisine bağlı olarak belirlenir ve değişirler. Aracınız için en uygun trafik sigortasını belirlemek ve birden fazla şirketin sunduğu avantajlı fiyatları karşılaştırmak için üzerinden işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu kapsamda size en uygun seçeneği basit online adımlar ardından edinirsiniz.

Araç Kasko Değer Listesi Ve Piyasa Fiyatları Farklı Mı?

Araç kasko değer listesi üzerindeki rakamlar ile araçların piyasa fiyatları arasında fark bulunmaktadır. Liste üzerinde yer alan değerler, araç bedeller piyasası fiyatlarının daha üzerindedir. Bu durumun oluşma nedenleri ise; araç pazarlık paylarının indirilmemesi, kazası bunmayan araçların baz alınması olarak bilinirler. Bu bilgilere bağlı olarak kasko değer listesinde yer alan fiyatlar, araçların ikinci el satış ücretleri olarak düşünülemezler.

Araç Kasko Değer Listesinde Yoksa Ne Olur?

Bir araç kasko değer listesinde bulunmuyorsa, bu o aracın Türkiye’de çok fazla piyasaya sahip olmadığını gösterir. Diğer yandan yurt dışından özel olarak getirilen araç markaları listede yer almayabilir. Bu gibi bir durumla karşılaşılan araçların kasko bedelleri için araç sahiplerinin özel talepleri üzerine muadili araçlar temel alınarak, araç kasko değeri hesaplama işlemi yapılır.