Vali YYÜ'de cübbe giydirme törenine katıldı - Van Haber

Vali YYÜ'de cübbe giydirme törenine katıldı - Van Haber
Vali İbrahim TAŞYAPAN, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde düzenlenen tıp bayramı ve doçentliğe yükselen öğretim üyelerine cüppe giydirme törenine katıldı.

        Prof. Dr. Dursun Odabaş Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Vali İbrahim TAŞYAPAN, ilk olarak Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısını lanetleyerek, hayatını kaybedenler için rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına ise sabır diledi.

Salonda bulunan hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan Vali Taşyapan, şunları söyledi: “Dünyadaki en saygın ve kadim mesleklerden biri doktorluktur. Sonsuza kadar da öyle olacaktır. Hayatımızın her anında doktorlarımıza ihtiyacımız vardır. Malzemesi insan olan mesleğinizde, her türlü duyguyu barındıran insanlarla ilgili, zaman zaman müteessir olaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Hastalarla daha kolay anlaşabilirsiniz, ancak yakınlarını da idare etmek zorunda kalıyorsunuz. Ülkemizde hastanelerde hem hastalar, hem de bol miktarda hasta yakını bulunmaktadır. Hastanın yanında, yakınlarıyla da ilgileniyorsunuz. Farklı yol ve yöntemlerle, eğitimle bu gibi sorunların üstesinden gelmek durumundayız. Toplumumuzun gerçeklerine göre hareket edebilmeliyiz. Hem hekimsiniz, hem geleceğin doktorlarını yetiştiriyorsunuz. Çalışmalarınızda başarılar diliyor, doçent seviyesine yükselen hekimlerimizi kutluyorum. Nice bayramlara sağlık sıhhat üzere ulaşmanızı temenni ediyorum.”
        


        YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami BATTAL da Ankara’daki terör saldırısını kınayarak başladığı konuşmasında insanlık alemi için sağlık çalışanlarının değerinin çok yüksek olduğunu söyledi. Birlikte çalıştığı hekimlere özellikle Van depreminde ailelerini ihmal ederek depremzede vatandaşlarla ilgilendikleri dönem için bir kez daha teşekkür eden Rektör Battal, Türkiye’nin tıp alanında ilkler yaşanan, çok iyi yerlere gelmiş bir ülke olduğunu kaydetti.



Üniversite yönetimi olarak, akademisyenlere her zaman destek olduklarının altını çizen Rektör Battal, Türkiye’de akademik başarı olarak 14. sırada yer alan Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni daha üst basamaklara taşımak için çalıştıklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Peyami BATTAL konuşmasının sonunda tüm dünyadaki hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.