Van’da korsan tüp satışına sıkı denetim

Van’da korsan tüp satışına sıkı denetim
Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde korsan tüp satanlara karşı çalışma başlattı. Lisanslı tüp bayileri dışında tüp satışı yapanlar tespit edilip kapatılacak. 

Zabıta Daire Başkanlığı, kentte uygunsuz ortamda ve usulsüzce satışa sunulan tüplerle ilgili ciddi kararlar aldı. Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçenin zabıta ekiplerinin de katılımıyla yapılacak denetimlerde gerekli lisans ve izin belgelerine sahip olmadığı halde tüp satışı yapan yerler tespit edilecek. İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek çalışma ile uyarılara kulak asmayanlara ceza kesilecek.

Kaçak tüplere nerede ve ne şartlarda dolum yapıldığının bilinemeyeceğini ifade eden zabıta yetkilileri, denetimsiz bir şekilde satılan tüplerin teröristlerin ellerine geçmesi halinde vatandaşların ya da emniyet güçlerinin can güvenliğini tehlikeye sokacak eylemlerde de kullanılabileceğini, ayrıca uygunsuz bir ortamda bulundurulan tüplerin kent içinde tehlikeli durumların yaşanmasına sebebiyet verebileceğini söyledi.

Öte yandan, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun büyük önem verdiği kaldırım işgalinin engellenmesi konusunda da büyükşehir ve ilçe zabıta ekiplerinin taviz vermeden birlikte mücadele edilmesi kararlaştırıldı.