Tuşba'da proje yazma ve geliştirme eğitimi

Tuşba'da proje yazma ve geliştirme eğitimi
Van’ın Tuşba Belediyesi, personeline yönelik bir hafta süren ‘Proje Yazma ve Geliştirme’ eğitimi programı düzenledi.
Plan ve Proje Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) Teknik Destek Programı kapsamında hazırladığı ‘Tuşba Proje Okulu’ adlı projesi destek almaya hak kazandı. Bu kapsamda Tuşba Belediyesi personeline DAKA uzmanları tarafından bir hafta süreyle ‘Proje Yazma ve Geliştirme’ eğitimi verildi. Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından organize edilen ve proje hazırlama uzmanları tarafından verilen eğitime belediyenin proje uzmanlarının yanı sıra teknik elemanlar ve birim müdürleri katıldı. Bir hafta süren ve kamu kurum ve kuruluşlarına hibe verme şartları, belediyelerin nasıl projeler hazırlaması gerektiği, hangi kurumların belediyelere hibe destek verdiği, proje hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi bir birinden önemli konular üzerinde duruldu.

Tuşba Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda DAKA işbirliği ile düzenlenen eğitim programlarına katılan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, belediye olarak yaptıkları çalışmalar ve faaliyetlerinde proje mantığıyla hareket ettiklerini kaydetti. Proje mantığının yürüttükleri işlerin tümünde bulmanın mümkün olduğunu kaydeden Başkan Özgökçe, “Bir projenin başlığı, önemi ve amacı var. Projenin bir bütçesi ve mantıksal çerçevesi var. Bir projenin uygulama zaman ve yeri var. En önemlisi projenin bir sonucu var. Biz de belediye olarak bir yerde bir iş yaptığımızda, bir faaliyet gösterdiğimizde gerek denetim, gerek kontrol, gerekse usulüne uygun bir şekilde yapıyoruz. Yapacağımız bu çalışmalarımız inşallah hem bölgeye hem Türkiye’ye çok ciddi faydalar sağlayacak çalışmalar olacaktır” dedi.

Başkan Özgökçe, Tuşba’yı ve Van’ı cazibe merkezi haline getirmek için yola çıktıklarını vurguladı. Başkan Özgökçe, “Belediyecilik hizmetleri noktasında göreve geldiğimizde diyebilirim ki hemen her şeye sıfırdan başladık. Bir Konya’dan 30 yıl, bir Ankara’dan 40 yıl ve İstanbul’dan belediye hizmetleri noktasından 50 yıl geriden başladık. Bunun için farkı kapatıp emsal belediyeler ile yarışabilmek ve hizmetler noktasında yapılacakları sıraladığımızda, gece gündüz çalışıp projeler üreterek ancak bu kadirşinas, bahtiyar ve muhterem insanlara hak ettikleri rahatı ve ortamı sağlayabiliriz. Bunları da yapabilmemiz için burada her birimizin kendi birimlerimizde, kendi alanlarımızda kazanmış olduğumuz deneyimleri birlikte değerlendirmemiz lazım. İnşallah Plan Proje Müdürlüğümüz DAKA ile birlikte halkımızın hizmetine sunacak güzel projelere imza atacaktır. Plan ve Proje Müdürümüzü, çalışanlarını ve desteklerinden dolayı DAKA Genel Sekreteri’ni ve tüm çalışanlarını bölgeye katkılarından dolayı tebrik ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Tuşba Belediyesi bünyesinde bulunan 20 biriminin tümünün gerek AB fonları olsun, gerekse iç ve dış fonlarla desteklenen projeler hazırlaması ve hayata geçirmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Özgökçe, “Tuşba Proje Okulu’na daha çok fakülte ve yüksekokul mezunu olan 35 çalışanımız müracaat etmiş. Bu arkadaşlarımız gece gündüz, ‘Bir Tuşbalı olarak ben daha güzel bir projeyi nasıl yapabilirim, ben bu işi nasıl daha iyi sunabilirim’ düşüncesi ile bu seminere katıldılar. Buradaki 35 arkadaşımızın tamamı kendi alanında ‘Ben bölgeme en güzel projeyi nasıl yapıp uygulayabilirim’ düşünesi ile bu eğitimlere katılmakta ve bunun için ben hepinize teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımızın eğitimlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen ve bir hafta süren ‘Proje Yazma ve Geliştirme’ eğitimi sonunda katılımcılara DAKA tarafından eğitim başarı sertifikası verileceği belirtildi.