Başkan Özgökçe Ak Parti'nin Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Başkan Özgökçe Ak Parti'nin Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Adalet ve Kalkınma Parti’sinin (AK Parti) kuruluş yıldönümünü kutlayan bir mesaj yayımladı.
AK Parti’nin 2001 yılında Türkiye’nin çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde milletin güven ve dualarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulduğunu hatırlatan Başkan Özgökçe; AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihinde önemli bir dönemin başlangıcı olmakla birlikte Türkiye’de her kesimin ve hatta kan ağlayan mazlum İslam ümmetinin de umudu, güveni ve modeli olduğunu vurguladı. Kurulduğu günden bugüne kadar eşine az rastlanır şekilde her geçen gün başarısını tüm kesimleri kucaklayarak yükselten AK Parti’nin; milletini kucaklayan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, marjinal ve dar fikir ve ideolojilerden uzak bir parti olduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, “AK Parti, 13 yıllık iktidarı döneminde her alanda adeta sessiz devrim niteliğinde değişimler sağlanmıştır.

İnsan odaklı, hemen her alanda köhneleşmiş vesayet sistemlerinden bir bir arındırılan, sosyal devlet anlayışı ilk kez bu dönemde uygulanmıştır. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, bilimde,sanayi, teknolojide, sporda ve kültürde, tarımda ve hayvancılıkta, enerjide, savunmada, kalkınmada ve ekonomide yapılan tüm reformların ve şahlanmanın yanında, dış politikadaki saygınlığımız bunun en açık göstergesidir. Düşmanların dahi takdir ettiği ve model olarak alınan AK Parti hareketinin başarısının altında yatan, binlerce sebepten şüphesiz en önemlisi toplumun herkesimi ile kurduğu sıkı bağlar ve gönül köprüleridir.

Dünyada ilkler ve ilkeler partisi olan AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte yıpranan siyaset kurumu da saygınlık kazanmıştır. Hizmette, kalkınmada ve başarıda sınır tanımayan bir anlayışıyla, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam alemini aydınlık, huzurlu yarınlara taşıması ve gelecekten ümitvar olmak için gerekli doğru tüm adımları zamanında içte ve dışta atarak tam bağımsızlık yolunda ilerlemektedir” dedi.

AK Parti ile birlikte Türkiye’de birçok şeyin değiştiğini de ifade eden Başkan Özgökçe, halkın umudunu tam yitirdiği, bölünme ve parçalanma seneryolarını uygalamaya hazırlayan tüm iç ve dış şer mihrakların ellerini avuşturuduğu, tam sıfırın tüketildiği bir dönemde kurulan AK Parti’nin 7’den 77’e her bölgeden, her şehirden insanların yegane umudu olduğunu söyledi. Başkan Özgökçe, “Bugüne kadar hiçbir parti 5 yıllık bir vizyon belirleyemezken AK Parti’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarıyla kendine temel bir değer olarak ele alarak attığı emin ve ciddi adımlarla gelişmenin, büyümenin ve kalkınmanın ancak bir ve beraber olma ruhu ile olacağını herkese ispat etmiştir. AK Parti hükümetleri döneminde gerek hükümet ve gerekse de yerel yönetimler alanında atılan ciddi ve doğru atılımlarla ülkemizde ciddi bir hareketlenme yaşanmış ve bu hareketlilikle birlikte Türkiye’nin saygınlığı tüm dünya ülkelerince de takdire şayan bir çaba olarak değerlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Özellikle son seçimlerde Türkiye’yi eski durumuna döndürmek ve hatta parçalamak için tüm iç ve dış şer odaklarının oluşturmak istediği kaos ortamının da birlik ve beraberlik içerisinde kısa bir sürede aşılacağına inandığını vurgulayan Başkan Özgökçe, “Bu duygu ve düşüncelerle milletimize hizmet yolunda olan AK Partimizin kuruluşunun 14. yıldönümünü tüm ruhu canımız ile tebrik ediyorum. Çok sıkıntlar, cefalar çekmiş yaşlı dünyamızın bu asır yaşayanlara huzur ve barışı sağlamak, mazlum ve paramparça olmuş müslümanlara ve tüm insanlığa hayırlar, güzellikler ve huzuru getirmesi yolunda tüm teşkilatlarımızın, aklıselim insanların yeniden birlik ve beraberliğin sağlanarak, kenetlenmenin tek adresi olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.