“AKP’Lİ BELEDİYE HALKI CEZALANDIRIYOR’’ HABERİNE YALANLAMA - VAN HABERLERİ

“AKP’Lİ BELEDİYE HALKI CEZALANDIRIYOR’’ HABERİNE YALANLAMA - VAN HABERLERİ
Van’ın Tuşba Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan “AKP’li belediye halkı cezalandırıyor’’ haberini yalanladı.
Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdara Hakan Gündoğdu tarafından yapılan açıklamada, Tuşba ilçesine bağlı Beyüzüm Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların Tuşba Belediyesi tarafından adeta cezalandırıldığı yönünde basında asılsız haberlerin yer aldığını söyledi. Gündoğdu, “Haberde, yoğunlukta HDP seçmenlerinin yaşadığı mahallede belediyenin 10 günden bu yana çöpleri toplamaması nedeniyle sokakların çöpten geçilmediği, başıboş köpeklerin oluşturduğu tehlike ve kanalizasyon sistemi oluşturulmadığı için kötü kokudan dışarı çıkılamadığı, lağım sularından geçilmeyen mahallede yurttaşların kendi imkanlarıyla kazdıkları kuyularla çözüm buldukları ve çocukların lağım sularında oyun oynamasının salgın hastalıkların ortaya çıkabileceği belirtilmektedir.

Çöp hakkında; söz konusu yerel haber gazetesinin bahse konu mahalleye ait çöplerin hiçbir aksamaya uğratılmadan her gün belli aralıklarla düzenli bir şekilde alındığı ve bunun her türlü GPS takip cihazları ve araçların giriş çıkışlarının yapıldığına dair resmi evraklarının talep edilmesi halinde kişi, kuruluş ve yayın organlarına şeffaflık ilkesi doğrultusunda gösterileceğinin ve ispat edileceğinin bilinmesi.

Köpekler hakkında; Büyükşehir Belediyesi’nce köpek barınağı oluşturulduğu ve ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan bu tür vakalarla Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanlarının içinde bulunduğu, talep edilmesi halinde Büyükşehir Belediyesi’nden teyit ettirileceği,kanalizasyon hakkında ilimiz büyükşehir statüsü kazandıktan sonra Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), merkez ve ilçelerinin tüm su ve kanalizasyon işlerini yürütmekte ve tüm belediyelerin bu görev alanına müdahale edemeyeceği açık ve nettir.

Buna göre; bahse konu yerel gazetenin halen ilimizdeki Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere belediyelerimizin görev alanlarının neler olduğunu bilmeden tümünü Tuşba Belediyesi’ne mal etmesi manidar ve düşündürücüdür. Ayrıca, verdiğimiz bilgilerin yetersiz olduğunu düşünen çevrelerin Beyüzümü Mahalle Muhtarı Sayın Ramazan Eralmaç’tan çalışmalarımızın içeriği hakkında bilgi alabilirler” dedi.