Yıldız: Çözüm Yolu Belli Tek Kurtuluş İslamda

Yıldız: Çözüm Yolu Belli Tek Kurtuluş İslamda
Yıldız yaptığı değerlendirmede çarpıcı mesajlara yer verirken, son zamanlarda yaşanan çatışmalı sürecin de bir nevi reçetesinin belli olduğunu söyledi.
“Türk'ü Kürd'ü kardeş yapacak tek fikir ise İslam'dır. Ülke olarak bütün meseleleri ancak İslam ile halledebiliriz.” Sözleriyle son günlerdeki olaylara bakışını ortaya koyan Cevdet Yıldız seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimlerde Van’da aday adaylığına başvurusunu yaparak “Ben de varım” diyen işadamı Cevdet Yıldız, adayların açıklanması öncesinde açıklamalarda bulundu. Sıkıntılı bir dönemde aday olan Yıldız, adaylığını: “Önemli olan zor dönemlerde inisiyatif almak. Ülkemiz ve bölgemiz ancak İslam kardeşliğiyle çözüme kavuşur.” sözleriyle açıkladı.


“NEFSİMİZ İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK”

7 Haziran seçimlerinin yankıları bitmeden yeni bir seçim sürecine girilirken 1 Kasım öncesi kulislerde ve kentlerde yeniden seçim telaşı başladı. Aday adaylığı sürecinin ve adaylıkların telaşla sürdürüldüğü ve ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiği bir dönemde Van’dan aday olan 54 isimden birisi de işadamı Cevdet Yıldız oldu. 26. Dönem Ak Parti Van Milletvekili Aday Adaylığı sürecinde öne çıkan isimlerden birisi olan Cevdet Yıldız, Van’ın ve bölgenin zor zamanlardan geçtiğini fakat huzur ortamının yeniden inşası için herkesin bir şeyler yapması gerektiğini söyledi. Yıldız, Van

’ın her zamankinden daha çok barışa ve huzura beraberinde ise hizmete ihtiyaç duyduğunu belirtirken bu zamanda sorumluluk almak için yola çıktıklarını belirtirken: “Nefsimiz için değil hizmet için çıktığımız bu yolda inşallah barışa vesile olacak günlerin inşasında biz de ilimizin her kademesinde hizmet eden kuruluşlarla bir araya gelip ortak akılla hareket ederek istişareyle huzuru ve istihdamı yakalayacağız” dedi.


YILDIZ: ÇÖZÜMÜN YOLU BELLİ

Yıldız yaptığı değerlendirmede çarpıcı mesajlara yer verirken, son zamanlarda yaşanan çatışmalı sürecin de bir nevi reçetesinin belli olduğunu söyledi. Yıldız, İslam kardeşliğini hayata geçirerek çözüme ulaşılabileceğinin altını çizerek: “Çözüm süreci ile gelen barış ve huzur ortamını inanç duygularıyla daha güzel pekiştirerek devam ettireceğimize inancım tamdır. Huzurun sağlandığı, herkesin ekonomiyi, kalkınmayı konuştuğu bir dönemde yine oyunlarla huzurumuza nifak tohumları ekildi. Ama bu huzursuzluğun ve çözümsüzlüğün aslında yolu bellidir. Devletimizi, tüm siyasilerin, sivil toplum örgütlerinin Üstad Bediüzzaman’ın fikirlerine sahip çıkarak uygulanması gerekir. Hepimizin Allah’ı bir peygamberi bir kitabı bir kıblesi bir vatanı bir, bu kadar birlikteliğimiz varken neden kardeşliğimize sahip çıkmıyoruz acaba. Bu topraklarda doğmuş ve ilmini bu topraklarda sürdürmüş Üstad Bediüzzaman’ın asırlar öncesinden işaret ettiği tespitlerde bu topraklarda kardeş halklar olarak yaşamak aslında çok kolaydır. Onun düşünce felsefesi ile bizim bu cehaletten nasıl kurtulacağımızı apaçık ortaya koymuştur. Bu süreçte bir kez daha Üstadın fikirlerine dönüp bakmamız, tahlil etmemiz gerekiyor.” Dedi.


“VAN’IN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLARI VAR”

Kentin önemli sorunları olduğuna vurgu yapan Cevdet Yıldız, “Van’ın depremden bugüne kadar önemli sorunlarının devam ettiğini sürekli beyin ve sermaye göçünün yaşandığını görmekteydik. Çözüm sürecinin bozulmasını fırsat bilip bölgemizi ve ülkemizi tekrar 90’lı yıllara götürmeye çalışıyorlar. Bu halka bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Van’ımızda


vergi borcu, SGK borcu, kredisi, taksiti olan birçok iş adamımız esnafımız var, halkımız bu sıkıntıları yaşarken daha fazla siyasi oyunların altında ezilmemeli. Bu sorunların çözülmesi için Ak partinin daha güçlü olması lazım. Ne yazık ki Van'da Ak partiyi şuanda bir milletvekili temsil ediyor. Genel merkezimiz 7 Haziran seçimlerinde yaşanan sıkıntıları giderip tekrar eski günlerimizde olduğu gibi Van halkıyla birlikte 1 Kasım’da yapılacak seçimde Ak partiyi tek başına iktidara taşıyacak ekibi oluşturacak, Ak Parti bölgede barışı ve istikrarı yeniden oluşturacaktır.


YILDIZ: 24 SAAT YETMEZSE 25 SAATİ BULACAĞIZ

Yıldız konuşmasını söyle sürdürdü: “Bölgesel bir güç haline gelme yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye yeni anayasa çalışmalarına devam edebilmesi için ‘şarktan garba Güneyden kuzeye uzanan nûranî bir silsile ile bağlanmış Ülkem’ için Doğu'nun incisi Van için benimde yapacaklarım var, diyerek kavga etmeden ön yargıyla bakmadan ve hoşgörü çerçevesinde Ak partide halkıma hizmet etmek için bir nefer olarak yola çıktım.” Yıldız ayrıca: “Amaç gönlümüzden geçen bu zor süreçte bu memleketteki yangına su serpmek, sorumluluk gerektiren bu dönemde Sayın Başbakanımızın söylediği gibi ‘24 saat yetmezse 25.saati bularak ‘ ülkeye ve bölgeye hizmet etmektir”. Bu mecradaki tek beklentim halkımın refahı ve kalkınmasıdır. Biliyorum zor ve sıkıntılı bir dönemdeyiz. Ancak dava adamı olmanın gereği, böyle zor günlerde her türlü fedakarlıkları göğüsleyerek yola çıkmaktır. Allah’ın izniyle ve Van halkının destekleriyle bizler de bu yolda, bu davada elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışarak Van’a hizmet edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: Gazetevan.com