Van Saadet depremden bu yana kirada olan Kamu binalarını sordu!

Van Saadet depremden bu yana kirada olan Kamu binalarını sordu!
Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, kentle ilgili konuları halk adına ilgililere sormaya devam ediyor. Van Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından bu hafta sorulan soruda depremden beri kirada olan kamu binalarına ne kadar kira ödendiği ve yeni binaların ne zaman yapılacağını sordu.
HABERVAN- Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, kentle ilgili konuları halk adına ilgililere sormaya devam ediyor. Van Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından bu hafta sorulan soruda depremden beri kirada olan kamu binalarına ne kadar kira ödendiği ve yeni binaların ne zaman yapılacağını sordu.


Saadet Partisi’nden yapılan açıklamada, “Bu haftada parti olarak yine hemşehrilerimizin ilimizle alakalı merak ettiği, depremden bu yana kirada olan kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların kirasıyla ilgili soruları hükümetin Ankara’da ilimizi temsil eden temsilcilerine ve ilimizdeki muhataplarına sormaya devam edeceğiz. Van Defterdarlık binası 4 yıldır kiradadır. Bu dört yıl süre zarfında acaba ne kadar kira bedeli ödenmiştir? Yeni defterdarlık binası ne zaman faaliyete geçecektir? En büyük ilçemiz olan İpekyolu Kaymakamlığı, kurulduğu günden beri kiradadır. Acaba yeni kaymakamlık binası yapılması söz konusu mudur? İş-Kur İl Müdürlüğü ve Van Devlet Tiyatrosu da 4 yıldır kiradadır. Yine bu dört yıl içinde acaba ne kadar kira bedeli ödenmiştir? Farklı birçok kamu kurum ve kuruluşu ilimizde kiradadır.

Depremden sonra bir yıl içinde binlerce konut yapılmışken niçin kamu binaları yapılmamıştır? Yeterli arazimi yok, yoksa imkân mı yoktur? Depremden bu yana ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar için yaklaşık her yıl 1 milyon TL kira bedeli ödenmiştir. Acaba bu kurum ve kuruluşlar için kira ödenmeye devam mı edilecektir? Yoksa yeni binaların yapılması için bir adım atacak mısınız? Sorularımızın cevabını muhataplarından ivedilikle bekliyoruz”
denildi.