HDP'li vekillerin fezlekeleri mecliste ne zaman görüşülecek!

HDP'li vekillerin fezlekeleri mecliste ne zaman görüşülecek!
Başbakan Davutoğlu HDP'li vekillerin meclise gelen fezlekeleriyle Hükümetin ne tavır takınacağı konusuna açıklık getirdi. Davutoğlu'nun açıklamalarına göre HDP'li vekillerden fezlekesi olanların dokunulmazlıkları kaldırılacak

İçlerinde Van Milletvekili Tuğba Hezer'in de olduğu 5 HDP'li milletvekilinin fezlekeleriyle ilgili konuşan Davutoğlu, Başbakanlığın fezlekeleri Meclis Başkanlığına gönderdiğini ve Meclis'teki bütçe görüşmelerinin ardından fezlekelerin görüşüleceğini açıkladı.

 

BİR CANİYİ KUTSAYAN VEKİLİ MECLİS MARUZ GÖREMEZ

Başbakan Davutoğlu, HDP milletvekilleri hakkındaki fezlekeler için şunları söyledi: "Benim vicdani kanaatim, bu ilkeler etrafında gerekli adımın atılmasıdır. Bir insan olarak, yani milletvekili olarak taşıdığımız vasıf dışında bir insan olarak da böyle bir caniyi kutsayan bir tavrın Meclis bünyesinde mazur görülmesi söz konusu olmaz. Onun için net hukuki süreç işler, bu sadece hukuki bir anlam taşır ama o hukuki süreç işlerken Türkiye'de demokratik hukuk devleti kurallarının itibarını kaybettirecek görüntünün oluşmasına izin verilmez"

 

Kaynak: Editö