HDP Bingöl mitingi!Demirtaş Bingöl'de halka seslendi

HDP Bingöl mitingi!Demirtaş Bingöl'de halka seslendi
VİDEO-Halkarın Demokrasi Partisi(HDP)Eş Başkanı Selanattin Demirtaş Bingöl'de halka hitap etti.
 Demirtaş, "Bugün iktidar olalım, Bingöl'ün çehresinin, kaderinin değiştiğini göreceksiniz. İnsan onurunu, insan haysiyesitini merkeze oturtamazsak, insani değerlerimizi ayağa kaldıracak bir politika hayata geçiremeyeceksek, bunu başaramazsak lanet olsun o koluğa deriz, istifa ederiz. Dediklerimizi yapamazsak koltuğa yapışıp kalmayız" dedi.
Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:
Biz biribirmizi sata sata birbirimizin üstüne basa basa bu günlere gelmedik. Paylaşarak bugünlere geldik. Bir de bunlara bakın. AKP'de hergün birbirine satan satana. Birbirinin omuzlarına çıka çıka maalesef ki iktidar saltanatını sürmeye çalışıyorlar. Şuanda AKP kurucularından kaç kişi var? Onların merkezi paradır.

"YÜZDE 50 OYUMUZ VAR DİYORLAR"

Yalan söylemeye konusunda utanmazlar, arlanmazlar. Yüzleri de kızarmıyor.  Bir Başbakan neden yalan konuşma ihtiyacı duyar? Yüzde 50 oyumuz var diyorlar. Madem yüzde 50 oyunuz var niçin HDP barajı geçmesin diye uğraşıyorsunuz? Madem HDP barajın altında hoş helal olsun. Buyurun. Onlar da farkında saltanat gidiyor. 7 Haziran'dan sonra hesap sorucular gelecek.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BOZULMAYACAK"

Çözüm süreci, çözüm masasının asla bozulmasına izin vermeyeceğiz. Asla bu ülkede savaşın başlamasına izin vermeyeceğiz. AKP'nin çark etmesine rağmen barışı sağlayacağız.