Erdoğan açıkladı! Erken seçim tarihi belli oldu!

Erdoğan açıkladı! Erken seçim tarihi belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı sonrası hükümet kurma ve erken seçim tartışmaları hakkında açıklamalar yaptı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım'da da inşallah Türkiye, ben tabii tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır" dedi. Erdoğan, 45 günlük sürenin dolacağı Pazartesi günü Meclis Başkanıyla görüşme yaptıktan sonra ülkeyi erken seçime götüreceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım'da da inşallah Türkiye, ben tabii tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır" dedi. 

Erdoğan, 45 günlük sürenin dolacağı Pazartesi günü Meclis Başkanıyla görüşme yaptıktan sonra ülkeyi erken seçime götüreceğini söyledi.

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurma görevini neden vermediğini "Ana muhalefetin başındaki zat, 'Beştepe kaçak, gitmem' derken, Beştepe’yi tanımayanı Beştepe’ye niye çağırayım?" sözleriyle açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı. Namaz sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, erken seçim ve hükümeti kurma görevi tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“YETKİ ALANIMI BİLİYORUM”

"Seçim sürecine giriyoruz. Cumhurbaşkanının yetkileri bellidir. Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarımı biliyorum ve bu alanlarımı sonuna kadar kullanmak durumundayım, zaman kaybetme peşinde olmadım olamayacağım. Ben görevi verdim netice alabildiler mi alamadılar?

“BEŞTEPE’YE NİYE ÇAĞIRAYIM…”

Ana muhalefet partisine yetki verilmeli… Bu görüşmeler yapıldı, o zat Beştepe’yi tanımıyorum, Beştepe kaçak, gitmem derken, Beştepe’yi tanımayanı Beştepe’ye niye çağırayım? Zaman kaybetmeye gerek var mı? Cumhurbaşkanı seçime götürebilir mi? Götürebilir. Cumhurbaşkanı olarak pazartesi 45 günün sonu. Meclis başkanımla bir görüşme daha yapacağım sonra da hayırlısıyla ülkemizi erken seçime götüreceğiz.

"1 KASIM İNŞALLAH TÜRKİYE SEÇİMİ YAŞAYACAKTIR"

Kimi görevlendirirsem görevlendireceğim kişi de burada seçim hükümetini parlamento içinden gerekirse dışında almak suretiyle kabineyi oluşturur ve seçime gideriz. ŞU andaki süreç budur . Güvenlik güçlerimiz bütün önlemlerini aldı, YSK bütün hazırlıklarını yaptı. Bu süreç içerisinde kim ön süreç yapacaksa, hazırlıklarını yapacak. Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım'da da inşallah Türkiye, ben tabii tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır.

STAR MEDYA GRUP BAŞKANI MURAT SANCAK'A SİLAHLI SALDIRI

Murat Beye geçmiş olsun diyorum. Allah korudu. Böyle çapraz ateşe tabi oradan kurtulmuş olmak manidardır. Zaten tehdit alıyorlardı. Onlar bir şeye inanıyorlardı. Çok anlamlıdır. Özellikle ifade etmek istiyorum medya kendi içersinde nasıl özgürlüklere sahip olduğunu gösteriyor. Kimler bu olayla ilgili ne gibi başlıklar atmış. Paralel yapının organlarının basın özgürlüğü konusunda halini ve tavrını görüyoruz.