CHP Zonguldak mitingi canlı kesintisiz zeyret!Kılıçdaroğlu 16:00'da Zonguldak'ta konuşacak..

CHP Zonguldak mitingi canlı kesintisiz zeyret!Kılıçdaroğlu 16:00'da Zonguldak'ta konuşacak..
CHP Zonguldak mitingi canlı kesintisiz zeyret!Kılıçdaroğlu 16:00'da Zonguldak'ta konuşacak..CHP Zonguldak'ta dev miting düzenliyor genel başkan Kılıçdaroğlu halka hitap ediyor.
 CHP Zonguldak mitingi canlı kesintisiz zeyret!Kılıçdaroğlu 16:00'da Zonguldak'ta konuşacak..CHP Zonguldak'ta dev miting düzenliyor genel başkan Kılıçdaroğlu halka hitap ediyor.

Kılıçdaroğlu FOX TV’de,  “Evren'in cenaze törenine CHP'den kimse katılmayacak” dedi.


-“12 Eylül topluma ağır bedeller ödeten bir darbe. 12 Eylül darbe hukuku devam ediyor. Darbenin ürünü olan YÖK, yüzde 10 seçim barajı kaldırılmadı "

-"Yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını savunan kim? Biziz. Açık çağrı yapan kim? Biziz. Gelin yüzde 10 seçim barajını kaldıralım, bu seçimlerde siyasal partiler barajsız girsin seçime. Gerekirse anayasa değişlikliği de yapalım. Söyleyen kim? Yine biziz. Ama hep iktidar partisi, 12 Eylül darbe hukukunun arkasına saklandı.”

-“Yüzde 1 oy alan partinin de parlamentoda temsil edilmesini destekliyorum. Bu konuda kanun teklifleri verdik, TBMM’de AKP çoğunluğu reddetti. ”

-“ Lider sultasını getiren kim? Yine 12 Eylül darbe hukuku. Bütün bunlar ortadayken kimin demokrasiden yana olduğunu, kimin darbe hukukuna karşı olduğu çok daha net bir şekilde ortada duruyor.”

- "Evrenin vefatı, 12 Eylül'ün izlerini silemez. 12 Eylül darbe hukukunun izlerini silecek biziz. Eğer siyasetçiler bu görevi  yapmıyorsa demokrasiye inanmadığı için. 12 Eylül darbe hukukunun sağladığı olanakları, başkalarına sağlamayalım diye iktidar olup darbe hukukunun arkasında duruyor demektir"

"Rakibiniz Cumhurbaşkanı Erdoğan mı, yoksa Başbakan Davutoğlu mu diyorsunuz, rakibim yok. Çünkü başbakanlık koltuğu boş.”

-"Vaadlerimiz işverene yük getirmeyecek"

-“Emeklilere iki maaş ikramiye vereceğiz. Bunun kaynağı bütçe”

-“Bin 500 lira yapacağımız asgari ücretten vergi almayacağız.”

-“Her yıl 1 milyon kişiye istihdam yaratacağız. İlk olarak bugünkü gibi  % 3 değil, yüzde 6'lık büyüyen bir ekonomiyi hedefliyoruz”

-"Lüks araç saltanatına da büyük kamu binaları saltanatına da son vereceğiz, herkes bilsin"

-"İnancımızda israf haramdır. Sayın Arınç'ın israf olmasaydı, vergi bile almazdık tespiti, çok önemli bir tespit. İktidardakiler kral gibi yaşıyor”

-"Diyanet’i kastederek O makama, o araçlar layık" diyor Saray’da oturan. Bu sözüyle oturduğu kaçak sarayı meşrulaştırmak istiyor. 'Ben kaçakta oturuyorum, çok lüks yaşıyorum, bana bir ortak lazım' diyor.”

-“Diyanet İşleri Başkanı 'ibreti alem olsun' diye iade ederken,  herhalde benim için, vatandaş için söylemiyor bu sözü.  Kim ondan ibretlik dersi alacak? Lüks, şatafat içinde yaşayanlar. Kim onlar? Halkın seçip de 'bizim sorunumuzu çözün' diye Ankara'ya gönderdiği ama halkın sorunlarına sırtını dönüp lüks içinde yaşayanlar, onlar ders alacaklar, örnek alacaklar.”

-“Ben başbakan olursam başbakanlık binasını kullanacağım. Çankaya yine Cumhurbaşkanlığı olacak”

-“Sayın Cumhurbaşkanı Saray’dan çıkmam diyemez. Herkes yasalara uymak zorundadır. Türkiye derebeylikle yönetilmez. Parlamentodan yasa çıkar, o da oraya gider"

-"İmam hatipler ve Diyanet kapatılmayacak.  Diyanet İşleri Başkanlığının kapatılması doğru değil ama oranın bütün inançları temsil edebilecek bir yapılanmaya ihtiyacı var"

-“Dini siyasette araç olarak kullananların, inancından şüphe ederim”