VGC,Sağlık İl Müdürlüğü'nü toplantı yapmaya çağırdı

VGC,Sağlık İl Müdürlüğü'nü toplantı yapmaya çağırdı
Özel Lokman Hekim Hastanesi yönetiminin gazetecilerin sorularına tahammül edemediğini ve takındığı tavrı kabullenemeyeceklerini belirten VGC yönetimi; "Eleştiriye tahammül edilemeyip terkedilen toplantı Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde ele alınmalıdır" denildi.

Van'da özel hastaneler ile ilgili şikayetlerin artması üzerine, gazetecilerin girişimi ile Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Özal Lokman Hekim Hastanesi yönetimi ve gazeteciler toplantıda biraraya getirildi. Ancak toplantıda gazeteciler sorularına yanıt alamayınca ve toplantının seyri farklı noktalara gidince, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) yazılı bir açıklama yaptı.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi; "İlimizdeki üç özel hastaneden birisi geçtiğimiz aylarda yaşanan bazı yasal sorunlardan dolayı kapanmıştı. Kapanma kararı sonrası bölgedeki devlet hastaneleriyle birlikte, çevre illerden gelen yoğun bir hasta potansiyelinden dolayı özel hastanelerde hasta sayısı 3-4 katına çıkmış, faaliyette olan iki özel hastanede yığılmalar söz konusu olmuştur. Hasta yoğunluğu ile birlikte kamuoyunun da sık sık ortaya attığı sorun ve şikayetler gazeteciler tarafından Van İl Sağlık Müdürlüğü'ne taşınmış, yetkili isimler ise Özel Lokman Hekim Hastanesi yetkilileri ile gazetecilerle bir toplantı düzenlemiştir.

Önceki akşam Özel Lokman Hekim Hastanesinde gerçekleşen buluşmada gazeteciler yaşanan sorunları hastane yönetimine aktarırken, toplantı beklenmeyen bir boyuta taşınmıştır. Kamunun yaşadığı sıkıntıları hastane yönetimine aktaran gazetecilerin sorularının büyük birçoğu dikkate alınmamış ve çözüm noktasında beklenen davranışlar sergilenmemiştir. Gazetecilerle hastane yönetimi arasında sert diyaloglar yaşanmasına neden olan olayların çözümü noktasında hiçbir değerlendirmenin yapılmadığı, gazetecilerin sorularını cevaplama veya sorgulaması gereken hastane yönetiminin ev sahipliği nezaketini göstermeyip toplantıyı terk etmesi doğru bir davranış şekli olmamıştır. Ayrıca gazetecilerin eleştiri ve sorularını sert bir şekilde karşılayan yönetimin tepkileri de kurumsal bir yapıya yakışık kalmamıştır. Zira son zamanlarda hasta bakma konusunda uygulanan politikalar, ücretler konusunda ciddi anlamda eleştiri ve tepkilerin arttığı da inkar edilemez. İlimizin şu anda en büyük özel hastanesindeki bu sıkıntıların dile getirildiği toplantıda hastane yönetiminin tahammülsüz ve agresif tutumları sorunların çözüme kavuşturulmasını daha da çözümsüz bir hale getirmiştir."

"SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TOPLANTI YAPMALI"

Kamuoyunun yaşadığı sıkıntıların çözümsüz, gazetecilerin sorularının da cevapsız kaldığına işaret edilen Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu açıklamasında Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde yeni bir toplantının tertip edilmesi talep edildi. Açıklama şu şekilde tamamlandı;: "Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti olarak eleştiriyi kaldırmayıp terk edilen toplantının Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde ele alınması gerektiğini belirtiyoruz. Sonuç itibariyle Özel Lokman Hekim Hastanesi yönetimi tarafından meslektaşlarımıza yapılan tavrı saygısızlık olarak değerlendiriyor, yaşanan bu üzücü olayı kınıyoruz."