Van'da aşı hedefi: 2. doz aşı olanların oranını yükseltmek

Van'da aşı hedefi: 2. doz aşı olanların oranını yükseltmek
İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Pandemi ve Aşılama Konulu İstişare Toplantısı Düzenlendi

İl Sağlık Müdürü Porf.Dr.  Mahmut Sünnetçioğlu, başkanlığında, pandemi kapsamında aşı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya sağlık müdürlüğü yöneticileri, İlçe Sağlık Müdürleri ve TSM Başkanları katıldı.

İl Sağlık Müdürü Porf. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, “  Toplantının amacı Van’da ki pandemi süreci hakkında daha etkin bir şekilde mücadele etmek adına ikinci ve üçüncü doz aşılarını yaptırmayan vatandaşlarımızın aşı konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak için rütün olarak toplantılarımızı yapmaktayız. Hepimizin bildiği gibi Mutant virüs atağı ile karşı karşıyayız. Bu nedenle daha sıkı tedbirler almamız gerekiyor. Bu süreçte aşı çok önemli lütfen il ve ilçelerimizde sırası gelen vatandaşlarımızı uyararak aşısını yaptırmalarını, Covid 19 aşısı yapan kişilerde  meydana gelebilecek ölümleri azalttığı bilinmekte ve Pandemi nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin ve yoğun bakım servisinde yatanların çoğunun aşılarını yaptırmadıkları bilinmekte.

Sağlık müdürlüğü yöneticileri ve ilçe sağlık müdürleri ile bir araya gelen Prof.Dr. Sünnetçioğlu, bunun için sizlerinde fikirlerini alacağız ilimizde iki doz aşılama oranımız % 49 oldu. Bizim 2.dozda ve 3'ü dozda artışa geçmemiz gerekiyor bunun için 10 kişilik bir ekibi oluşturduk ikinci ve üçüncü dozu aşıları geçmiş vatandaşlarımızı arayarak aşı davetinde bulunmaktalar ayrıca müdürlükte de yine bir 10 kişilik bir grup oluşturmuş bulunmaktayız; vatandaşlarımızın sağlığı için başarılı olmak olumlu sonuç alabilmek için gayret gösterip ikna edici olmak lazım 13 ilçe Sağlık müdürlüğümüz de kendi bünyesinde ekip oluşturup vatandaşları doğru bilgilendirip hastane yoğun bakımlara düşmemeleri için aşılarını en kısa sürede yaptırtmalarını sağlamak vefat edenlerin çoğu aşılarını yaptırmayan vatandaşlarımızdan oluşmakta. Önümüz kış zorlu bir süreç bizi bekliyor mevsimsel grip aşısı nasıl oluyorsak covid 19 aşısını da yaptırtmamız gerekecek bunu kabul etmek lazım yani bu virüs varyantları oluşmaması için aşılarımızı aksatmamak ve bu mutasyonlu varyantlara karşı aşılarımızı yaparsak  başarılı olacağız.

Bizim amacımız daha fazla insana ulaşarak pozitif sayısını mümkün olduğunca düşürüp önümüzdeki kış sezonunda ciddi sıkıntılar yaşamamak adına vaka sayısının düşürmemiz gerekiyor en büyük silahımız aşı; Doğu illeri arasında maviyi geç yakaladık ama vaka sayımız azdı buda ekip çalışmasıyla yapılan bir başarıdır. Birinci doz aşıda maviyi yakaladık.  Sizlerin başarısıyla bunu sağlıyoruz bizdeki filyasyon çalışmaları ve pandemi merkezindeki arkadaşlarımızın düzenli ve oturulmuş sistemi sayesinde vakalara ve aşılama oranlarına hızlı bir şekilde ulaşacağız; sağlık çalışanlarımızın bu güzel gayretli çalışmalarıyla başarıyı yakalıyoruz bu başarıyı vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden gelen gayreti sağlamak adına ikinci ve üçüncü doz aşılarını da zamanı geldiğinde yaptırtmaları olacaktır dedi.

Daha sonra katılımcılar tarafından istatistiki veriler eşliğinde Covid-19 salgını sürecinde alınan tedbirler ve aşılama süreci gözden geçirildi. İlimizdeki kamu hastaneleri, Aile Sağlık Merkezleri, kurulan aşı noktaları, üniversite ve özel hastanelerin bünyesinde sürdürülen aşı uygulamaları, filyasyon çalışmaları, günlük test sayıları, yoğun bakım ve rutin hizmetler hakkında genel durum değerlendirmesi yapıldı ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.