Mutluluk Çubuğu Ve Sertleşme Sorunu Hakkında Her Şey

Mutluluk Çubuğu Ve Sertleşme Sorunu Hakkında Her Şey
Cinsel rahatsızlıklarda toplumun daha hassas olduğu görülmektedir. Bu problemlerden bir tanesi olan sertleşme sorunu olarak görülebilir. Rahatsızlığın giderilebilmesi için mutluluk çubuğu tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Problemin tedavisinde yetersiz kullanıldığı durumlarda tercih edilen bir yöntemdir. 

Mutluluk Çubuğu Ne Demek?

Cinsel rahatsızlıklarda toplumun daha hassas olduğu görülmektedir. Bu problemlerden bir tanesi olan sertleşme sorunu olarak görülebilir. Rahatsızlığın giderilebilmesi için mutluluk çubuğu tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Problemin tedavisinde yetersiz kullanıldığı durumlarda tercih edilen bir yöntemdir. 

Mutluluk Çubuğu Modelleri

Kalıcı bir tedavi şekli olarak görülür. En basit protez tiplerinden bir tanesi olan tek parçalı protez tercih edilmekte. Penisin corpus cavernosum bölümüne ereksiyonu sağlayan kanallara implante edilir. Bükülebilir bir silikondan oluşmaktadır. Sorunun mutluluk çubuğu yöntemiyle tedavi edilen yöntemlerindendir. Bir diğer model üç parçalı şişirilebilir penil protezdir. Daha gelişmiştir. Bu sorunu yaşayan insanların birçoğu bu protezi kullanmaktadır. Erkek bireylerin sertleşme sorunu problemi bu modellerle çözülebilir. 

Mutluluk Çubuğu Ameliyatı Nasıl Olur?

Cerrahi işlemi etkileyen birçok faktör vardır. Bunlardan bir tanesi hastanın öyküsüdür. Hastanın geçmişte geçirdiği hastalıktan kullandığı maddelere kadar inilir. Kullanılan protezin modeli de cerrahi yaklaşımda oldukça etkilidir. Genel anestezi kullanılarak üç parçalı şişirilebilir penil protez kullanılır. Penisin üzerinde karnın alt kısmında skrotumda küçük bir kesi ile yerleştirilir. Karın dokusu ile penisin birleştiği yerde yapılır.

Testis torbasının penis ile birleştiği sınırın altından yapılır. Operasyonda doku çıkarımı yapılmaz. Kan kaybı çok azdır. Operasyon sertleşme sorunu yaşayanlar için bir umuttur. Hasta ameliyat günü evine gidebilir. Bu durum mutluluk çubuğu tedavisinde fazlaca görülür. Doktor gözetimi isterse bir gün hastanede yatabilir. Operasyonun süresi yaklaşık olarak bir saattir. Operasyondan sonra üç dört hafta boyunca peniste ağrı görülebilir. Şişlik, morarma gibi belirtiler de gösterebilir. Böyle bir durumda doktor ağrı kesici yazabilir. 

Hastalar doktor onayıyla operasyondan dört altı sekiz hafta sonra cinsel ilişkiye girebilir. İşlem sonrasında orgazm ve zevk alma gibi unsurlar etkilenmez. Hasta eski sağlığında olduğu gibi cinsel ilişkiyi istediği kadar yapabilir. Aynı zamanda doğal bir şekilde çocukta yapabilir. Penis protezleri peniste sertleşmeyi artırırlar. Ancak uzama sağlamazlar. 

Mutluluk Çubuğu Fiyatları ve SGK Kapsamı Nedir?

Bu rahatsızlığın tedavilerinden birisi  yöntemidir. Bu ameliyatın fiyatı da birçok insanı meraklandırmaktadır. Özellikle sertleşme sorunu yaşayan bireylerde tedavi olarak çok tercih edilmektedir. Tedavinin maliyeti kullanılan proteze veya hastaneye göre değişebilir. Eğer gözetim istenirse hastanede kalım süresi maliyeti artırabilir. Birçok vakada kısmi de olsa SGK kapsamından faydalanılabilir. Burada işlemi yapan hastane ile görüşülmesi daha uygun olur. 

Mutluluk Çubuğunun Başarısı

Operasyonun başarısı herkes tarafından merak edilmektedir. Yüzde doksan ile doksan beş arasında bir başarı oranı gözükmektedir. Uzun süreli ve tatmin edici cinsel ilişkiler için uygun olduğu görülmektedir. Kullanan insanların çoğu da bu durumdan oldukça memnundur. Penil protez taktıran eşlerin memnuniyet oranı oldukça yüksektir. Tedaviyi yaptıran erkeklerin yüzde doksan üçü tedaviden memnun kalmışlar. Eğer aynı durumu yaşarlarsa aynı tedaviyi yaptıracaklarını belirtmişler. Daha fazla bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.