MİGREN BOTOKSU

MİGREN BOTOKSU
Migren, başın bazen bir yarısını tutan ağrı, bazı durumlarda bulantı, ışığa ve sese duyarlılık gibi eşlik eden semptomlarla birlikte hissedilen kronik bir hastalıktır. Kadınlarda erkeklerin 10-15 katı fazla görülür. Migren için net bir tedavi olmamakla birlikte, semptomları hafifletmeye yardımcı olabilecek bir dizi potansiyel tedavi yöntemleri vardır.

Migren, başın bazen bir yarısını tutan ağrı, bazı durumlarda bulantı, ışığa ve sese duyarlılık gibi eşlik eden semptomlarla birlikte hissedilen kronik bir hastalıktır. Kadınlarda erkeklerin 10-15 katı fazla görülür. Migren için net bir tedavi olmamakla birlikte, semptomları hafifletmeye yardımcı olabilecek bir dizi potansiyel tedavi yöntemleri vardır. Buna örnek olarak; yaşam tarzı değişiklikleri, karşı ağrı kesiciler, soğuk kompres uygulaması, hormonal tedaviler, akupunktur ve son olarak “Migren botoks” enjeksiyonları dahildir.

Migren Botoksu Nasıl Etki Eder?

için kullanılan “botoks ilacı” estetik amaçla kırışıklık için kullanılan ile aynıdır. Migren tedavisinde botoks kullanımında dozlar ve enjeksiyon noktaları farklılık gösterir. Migren ataklarını başlatan (tetikleyen) sinyalin yüz ve baştaki kas sıkışmaları olduğu teorisinden yola çıkılarak bu kas aktivitelerinin azaltılmasının kronik migren ataklarını başlamadan bitirdiği düşünülmektedir.

Migren Botoksu Nasıl Yapılır?

Klinik pratikte iki tür migren Botoksu uygulamaktayız. Bunlardan bir tanesi kaş arası ve alın bölgesi ile sınırlı olan küçük bölge migren botoksu uygulamasıdır. Diğer 31 nokta, 7 bölge uygulaması ise sınırlı tedaviden fayda görmeyen hastalarda uyguladığımız şakakları, enseyi ve hatta omuzları içeren daha geniş çaplı bir uygulamadır. Migren Botoksu yaklaşık 10-15 dakika süren bir uygulamadır.

Migren Botoksu Ne İşe Yarar?

Migren botoksu, kronik migren atak sayısını düşürür. Migren botox akut migren ataklarında etkili değildir. Yani başlamış olan bir migren atağını tedavi etmez, migren ataklarını başlamadan önlemeyi hedefler.

Migren Botox Kimlere Yapılır?

Düzenli migren ilacı kullanmalarına rağmen migren atak sayısının azalmadığı ve migren ataklarının hayat konforunu bozduğu kişilerde migren botox yapılabilir.

Migren Tedavisinde Botoks Etkili midir?

Migren tedavisinde botoks FDA (Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi) onaylı bir uygulamadır. Yıllardır tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Migren botoksu etkisi tedaviden 3-7 gün sonra başla. Migren Botoksu etkisi 6 ay kadar sürebilir.

Migren Botoksu Fiyatları Neledir?

Migren botoksu fiyatları uygulama yapan kliniğin fiyat politikasına, kullanılan ilaç miktar ve uygulama sahasına göre değişir.

Migren Botoksu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Estetik amaç ile yapılan Botox uygulamaları gibi, migren botoksu sonrası kan sulandırıcı ilaç ve birkisel çaylardan (omega 3, ginklobiloba, yeşil çay, balık yağı v.s) kaçınılmalıdır.