Kuş gribinin faturası ağır oldu

Kuş gribinin faturası ağır oldu
Kuş gribinin faturası ağır oldu.. Bandırma Ticaret Borsası`nın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TOBB`a gönderdiği dilekçede, işletme sahipleri ve Bakanlık tarafından itlaf edilen ve kesime gönderilen tavuk sayısının toplamının 2 milyon 320 bin 422 olduğu belirtildi.
 Bandırma Ticaret Borsası`nın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TOBB`a gönderdiği dilekçede, işletme sahipleri ve Bakanlık tarafından itlaf edilen ve kesime gönderilen tavuk sayısının toplamının 2 milyon 320 bin 422 olduğu belirtildi.
Bandırma Ticaret borsası tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB), işletmecilere maddi destek sağlanması talebiyle gönderilen dilekçede, kuş gribi virüsüne rastlanmasının ardından ilçede itlaf edilen tavuk sayısı 1 milyon 772 bin 222, kesime gönderilenler ise 548 bin 200 olarak belirtildi. 

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edincik Mahallesi'nde bir süre önce görülen kuş gribi virüsüne yönelik karantina uygulamasının sürdüğünü bildirdi. 

Virüsün yayılmaması ve kontrol altına alınması amacıyla tavuk itlafı yapıldığını hatırlatan Sezgin, "İtlaf edilen tavukların bir bölümü için devlet tarafından işletmelere destek verildi. Bu ödenene ek olarak 860 bin tavuk için de destek talep ediyoruz. Taleple ilgili dilekçemizi, gerekçeleri ve itlaf edilen tavuk adediyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TOBB'a gönderdik" dedi. 

vatan