Göz Ağrısına Ne İyi Gelir

Göz Ağrısına Ne İyi Gelir
Eğer herhangi bir darbe ya da ağrıya somut olarak gösterilebilecek bir sebep yok ise meydana gelmiş bu göz ağrılarının birçok nedeni olabilmektedir.  Gözlerin fazla yorulması ve zorlanması sonucunda oluşan ağrılar en basit nedenler arasında gösterilebilir.

Gözün yüzeyinde olabileceği gibi ağrı daha derin yüzeylerde de olabilir. Göz enfeksiyonu, göze yabancı cisim batmaları gibi sebeplerden oluşan ağrılar daha yüzeysel ağrılardır ve sızlama, kaşınma, yanma gibi belirtiler ile kendisini gösterir. Gözün daha derinlerinde hissettiğimiz ağrılarda belirtiler de şiddetini artırarak ortaya çıkmaktadır. Gözlerde zonklamar, geçmeyen ağrılar ve görme bozukluğu gibi belirtiler varsa bu durumun biraz daha ciddi olduğunu bize göstermektedir.

Göz ağrılarının başlıca sebepleri arasında alerjiler, arpacık gibi gözde oluşan iltihaplı yapılar, blefarit, göz kapağının dışa dönmesi, göz kapağının içe dönmesi,  göz tansiyonu, göze kaçan yabancı cisimler, göz kuruluğu, gözyaşı kanallarında meydana gelen tıkanıklıklar, gözün renkli kısmının iltihaplanması, kornea tabakasının çizilmesi, migren, sinüzit, viral enfeksiyonlar, yaralanmalar ve yanıklar gösterilebilir.

  • Göz kapağı iltihabı, arpacık gibi rahatsızlıkları olanlara uzmanlar sıcak kompres uygulamalarını önermektedir. Yapacağınız sıcak uygulama ile tıkalı yağ bezelerinin ve kıl köklerinin açılmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Gözünüze yabancı bir cisim batmış ve ya kimyasal bir madde kaçmış ise bunun için gözünü tuzlu su ile yıkayarak oluşan tahrişin azalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Doktor tarafından size uygun verilebilecek antibakteriyel damlalar ve ağız yolu ile kullanabileceğiniz antibiyotikler de rahatlamanızı sağlayacaktır.
  • Salatalığın içerisinde bulunan iltihap önleyici özellik dolayısıyla gözünüze uygulama yaptığınızda oluşan iltihabın, kaşıntıların ve bunalara bağlı görülen şişliklerin giderilmesi mümkündür. Kalın dilimler halinde dolapta soğutacağınız salatalıkları 15-20 dakika gözünüze koyabilirsiniz. Bu uygulamayı gün içerisinde birkaç kere uygulamanızda sakınca yoktur.
  • Süt uygulamak hem gözünüzdeki kaşıntıları giderecektir hem de göz ağrınızın hafiflemesini sağlayacaktır. Bunun için bir parça temiz bez ya da pamuğu soğuk süte batırarak göz etrafınızı silebilirsiniz. Soğuk uygulama yapmanız gözünüzün rahatlaması için daha etkili olacaktır.
  • Göz kaşıntıları ve ağrılarının tedavisinde bir diğer etkili yöntem ise saf gül suyudur. Gözlerin temizlenmesi, sakinleşmesi ve rahatlamasını sağlamak için gözlerinizi gül suyu ile durulayabilirsiniz.  Göz damlası olarak da gül suyu uygulayabilirsiniz.
  • Gözlerinizde kaşıntı var ise tuzlu su karışımı ile bu kaşıntılarınızdan kurtulmanız mümkündür. Gözde birikmiş artıkların dışarı atılımını kolaylaştırarak gözlerinizin rahatlamasını sağlar. bir bardak su içerisine bir çay kaşığı tuz koyarak gözünüzü yıkayabilirsiniz.
  • Göz tedavilerinde rahatlıkla uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de yeşil çaydır. Yeşil çayın gözleri sakinleştirici ve iltihap giderici etkileri bulunmaktadır. Bir su bardağı sıcak su içerisine iki adet yeşil çay poşetini atarak demlenmeye bırakınız. Denmlenen yeşil çay ile soğuduktan sonra gözlerinizi yıkayabilirsiniz.
  • Göz kuruluğundan kaynaklı bir ağrınız mevcut ise aloe vera jelini kullanabilirsiniz. Göz kuruluğunun giderilmesinin yanında gözlerinizde oluşan mikropları da temizleyecektir.
  • Dilimlediğiniz patatesleri buz dolabında soğuttuktan sonra gözlerinize kompres yapabilirsiniz. Bu uygulama da kaşıntı ve iltihabın giderilmesinde size yardımcı olacaktır.