Bebek Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Bebek Bakım Rutini Nasıl Olmalı?
İlk doğdukları andan itibaren bebeklerin cildi çok hassas ve savunmasızdır. Bu sebeple özel bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Özellikle yenidoğan bebekler için tercih edilecek ürünler son derece önem taşır. Bu durum belli aya ve yaşa gelene kadar devam eder.

İlk doğdukları andan itibaren bebeklerin cildi çok hassas ve savunmasızdır. Bu sebeple özel bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Özellikle yenidoğan bebekler için tercih edilecek ürünler son derece önem taşır. Bu durum belli aya ve yaşa gelene kadar devam eder. Günümüzde yeni anne adayları, tecrübeli anneler bebeklerine ürün tercihi yaparken en hassas bir biçimde araştırma yapar ve en doğru ürünü tercih etmeye çalışır. Kimyasal içeriği olan, renklendirici ve boya içeren ürünler bebeğin hassas cildine zarar vererek doğal yapısını bozar ve ilerleyen zamanlarda çeşitli cilt problemlerinin oluşmasına zemin hazırlar. Bu sebeple anneler bebek bakım ürünleri seçerken kimyasallardan uzak, doğal ve organik ürünler tercih etmelidir. Bebeğinizin bakım rutininde size yardımcı olabilecek maddelere birlikte göz atalım.

  • Her gün yıkanması gereken minikler için bakım rutinin ilk adımıdır. Ciltlerine uyum sağlayan bebek sabunu veya şampuanı sulandırılarak cilt temizlenmelidir.
  • Temizlik sonrası bebeğinizin cildinin rahatlaması ve rahat uykuya dalması için bebek yağı ile cilde masaj yapılmalıdır.
  • Bezlenmeden önce pişik kremi sürerek oluşabilecek pişiğe karşı hassas cildi korunmalıdır.
  • Bebeğiniz atopik (kuru, çok kuru) cilde sahipse cilt yapısına uygun bebek bakım kremi kullanılmalıdır.
  • Özellikle yaz aylarında bebek güneş koruyucu krem ile bebeğinizin hassas cildini güneşin zararlı ışınlarına ve çevresel faktörlere karşı korumanız önemle tavsiye edilmektedir.

Bebeğiniz İçin Şampuan Önerisi

Çoğu anne bebeğinin ilk banyosunda hem çok heyecanlı hem de endişelidir. Suyun ısısından kullandığı şampuan ve kurulama bezine kadar dikkat etmesi gerektiği bilincindedir. Bizde anneler ve anne adayları için bebeğine keyifli bir banyo imkanı sunabilecek şampuan önerisi hazırladık.

Mustela Bebek Şampuanı!

%92 doğal içeriklerle üretilen , paraben, fitalat, fenoksietanol gibi zararlı kimyasallar içermeyen özelliği sayesinde alerji riskini en aza indirgeyerek geliştirilmiştir. Saç ve vücudu nazikçe temizlerken, içeriğindeki avakado özü sayesinde bebeğin hassas cildini korur. Gliserin ile cildin ve saç derisinin kurumasını engelleyerek nemlendirir ve besler. Hipoalerjenik formülü sayesinde yenidoğan bebekler dahil, tüm bebek ve çocuklar için kullanıma uygundur.

https://www.mustelausa.com/media/catalog/product/cache/10f519365b01716ddb90abc57de5a837/m/u/mustela_gentle-cleansing-gel-500ml.jpg

Bebek şampuanı tavsiye çeşitleri arasında en çok yer alan bu ürün kullanan anneler tarafından da  güvenle tercih edilmektedir. Sizde en iyi bebek şampuanı, pişik kremi ve daha fazla ürün seçeneğini Dermokozmetika’dan inceleyebilir, bebeğinizin ihtiyacı olan ürünlere uygun fiyat hızlı kargo ve hediyeni sen seç imkanıyla sahip olabilirsiniz.