MİNİK ÖĞRENCİLERE SAĞLIK SEMİNERİ - VAN HABERLERİ

MİNİK ÖĞRENCİLERE SAĞLIK SEMİNERİ - VAN HABERLERİ
Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ortak sağlık semineri düzenledi.
Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ''Kişisel hijyen ve el yıkama eğitim'' semineri düzenlemeye başladı. İlk olarak Cevdetpaşa Mahallesi Hacıbekir İlköğretim Okulu'nda 1. sınıf öğrencilerine sağlık semineri verilmeye başlandı. Seminere İpekyolu Belediye Eş Başkan yardımcıları Nermin Unat ve Halis Çakır ile eğitimciler katıldı. İki belediyenin ortak başlattığı semineri değerlendiren İpekyolu Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Nermin Unat, "Daha sağlıklı bir gelecek için öncelikle çocuklarımızın iyi bir eğitimden geçmesi gerekmektedir. Bu nedenle çeşitli seminerler düzenleyerek çocukların sağlıklarını nasıl koruyacakları hakkında bilgilendirme yapıyoruz" dedi.

İpekyolu Belediyesi'nin Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile ortak çalışmalarını önemsediklerini belirten Unat, çocuklara sağlıklı bir yaşam için başta ayak, tırnak ve el temizliğinin önemini anlatıldığını aktardı. Unat, ayrıca çocuklara yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgilendirme yaptıklarını da aktardı. Sağlık seminerlerinin sadece bir okulla sınırlı kalmayacağını kaydeden Unat, ''Kişisel hijyen ve el yıkama eğitimi'' projesinin ipekyolu ilçesindeki bütün birinci sınıf öğrencilerini kapsayacağını altını çizdi.

Unat'ın konuşmasının ardında yüzlerce öğrencinin katıldığı seminerdeeğitimciler seminer verdi. Seminerin ardından lavabolara sıvı el sabunları bırakıldı ve çocuklara günlük olarak dengeli ve yeterli beslenmeleri için bilgilendirme broşürü dağıtıldı.