İpekyolu Milli Eğitim'de İş Güvenliği Semineri

İpekyolu Milli Eğitim'de İş Güvenliği Semineri
Van’ın İpekyolu ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okul ve Kurumlarında çalışan İş-Kur- TYÇP personellerine yönelik sertifikalı iş sağlığı ve güvenliğine yönelik eğitimler verildi.
 İpekyolu Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Murat Özay tarafından,  çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazaları, meslek hastalıkları, ilk yardım ve teknik konuların yanı sıra güvenlik kültürüne dair eğitimler verildi.  Selahaddin-i Eyyubi Anadolu Lisesinde düzenlenen eğitim programına İş Güvenliği Uzmanları Murat Özay ve Mehmet Kanat ile İş-Kur çalışanları katıldı.

Eğitim sonrası genel değerlendirme yapan Özay, “Van ili genelinde iş Güvenliği Kültürünü yayma, bilinç oluşturma çalışmalarımız hızla devam etmektedir. İpekyolu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin İş Sağlığını ve Güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Eğitimle başlayan çalışmalarımız, sırasıyla denetim,               Ar-Ge ve risk analizleriyle, genel değerlendirme ve tehlikeyi yerinde yok etme çalışmalarımız ile okullarımızı ve kurumlarımızı tehlikesiz veya daha az tehlikeli hale getireceğiz. Bu anlamda İpekyolu ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Şükrullah Yavuzer’e çalışmalarımıza olan katkılarından dolayı teşekkürü borç bilirim” dedi.

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer yaptığı açıklamada, Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa’da 1nci Dünya’da 3ncü olduğunu, bu bağlamda 6331 sayılı İş Güvenliği kanununca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde İş Yeri Sağlık ve Güvenliği Birimi oluşturduklarını ifade ederek, “Okullarımızı tehlikesizleştirmek amacıyla var gücümüzle çalışamaya devam ediyoruz” dedi.