İpekyolu Belediyesi’nden öksüz ve yetimlere iftar yemeği

İpekyolu Belediyesi’nden öksüz ve yetimlere iftar yemeği
İpekyolu Belediyesi, Dünya Yetimler Günü dolayısı ile Van’da yaşayan öksüz ve yetim çocuklarla ailelerine yönelik bir iftar yemeği verdi.

Bir otelde gerçekleştirilen iftar programına, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan ve 750 kişiden oluşan öksüz , yetim aileleri ile yaşlılar katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak başlayan iftar yemeği ilahiler okunarak devam etti.

Yaptığı konuşmada Ramazan’ın en anlamlı sofralarından birinde buluştuklarını kaydeden Vali Taşyapan, “Bu birlikteliği bize lütfeden Rabbimize şükürler olsun. İçinde yaşadığımız dünyada zulümler, savaşlar, kazalar, hainlikler ve terör var. Bunları hep beraber yaşıyoruz. Bu olayların sonuçlarında parçalanan ailelerimiz nedeniyle öksüzlerimiz ve yetimlerimiz var. Çok şükür ki; hem kendi öksüz ve yetimlerimize hem de dünyanın dört bir yanındaki öksüz ve yetimlere sahip çıkıyoruz. Yüce Allah ülkemize, devletimize zeval vermesin. İftar sofrasının kurulmasına ve öksüz ve yetimlerle buluşmalarına vesile olan İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’e de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yemek sonrasında masaları dolaşan Başkan Vekili Öztürk, yemeğe katılan ailelerle bir süre sohbet ederek her zaman onların yanında olduğunu belirtti. Çocuklara hediyeler dağıtıldı.

İftar sonrası kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili , "Çocukların yüzünü gülümsetmek, bizim en yüce görevlerimizden bir tanesi. Çocukluk insan hayatında bir kere yaşanabilen bir evredir. Bu dönemde olabildiğince çocukluklarını yaşamaları için elimizden geleni biz büyükler olarak yapmalıyız. Hayatın gerçekleriyle daha erken karşılaşan çocuklarımıza daha fazla özen göstermeli ve sahip çıkmalıyız. Bu güzel iftar akşamında birlikte olmaktan çok memnunum. Çocuklarımız için inşallah güzel bir gelecek diliyor ve herkese teşekkür ediyorum" dedi.