İpekyolu Belediyesinden "Engelsiz İlmek İlmek Hayat” Projesi

İpekyolu Belediyesinden "Engelsiz İlmek İlmek Hayat” Projesi
İpekyolu Belediyesi 'Nerede yaşam varsa, orada umut vardır' sloganı ile geniş kitlelere hitap eden bir farkındalık çalışması başlattı.

 

İpekyolu Belediyesi, başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere her türlü rahatsızlığı içeren, insan hayatını ilgilendiren tüm hallerin hassasiyetine dikkat çekmek için “İlmek İlmek Hayat” projesini hayata geçiriyor.Projedeki amaç, kültürümüzün bir parçası olan örgü ile yapılan faaliyetleri hayata geçirmek ve ortaya konan ürünler ile farkındalık oluşturmak.

Projenin hedefi, iyilik yapmanın erdem ve mutluluğunu hissedip her ilmekte sevgi ve şefkat paylaşımı oluşturmak . Bu kapsamda yüzlerce el işi örgü üretilerek, araçlar, ağaçlar, çardaklar yapılan el örgüleri ile farklı desenlerle giydirilecek. Ayrıca, İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan, bölgenin ve ilin en büyük Engelsiz Yaşam Akademisi'ni ziyaret eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Akademi hakkında bilgiler aldı. Aynı zamanda 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanacak olan “Engelliler Haftası” münasebetiyle, farkındalık yaratmak amacı ile İpekyolu Belediyesi tarafından başlatılan “İlmek İlmek Hayat” projesi hakkında bilgiler verildi. Bu kapsamda Engelsiz Yaşam Akademisi bahçesinde bulunan çam ağaçları, çardaklar farklı renk ve desenlerde el örgüler ile süslendi.

Proje kapsamında farkındalık oluşturabilmek için engelli bir bireyin hayatındaki zorlukların motiflerle işlendiği farklı renk ve desenlerdeki el örgüleriyle 10 Mayıs Çarşamba günü saat 14.30’da Sanat Sokağı süslenecek.

“İlmek İlmek Hayat” projesine tüm vatandaşlarımız katılabilecek.