İpekyolu Belediyesi Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı

İpekyolu Belediyesi Toplu İş Sözleşmesini İmzaladı
Van’ın İpekyolu Belediyesi ile TÜM-BEL-SEN arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
İpekyolu Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetimler Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza törenine İpekyolu Belediye eş başkanları Veysel Keser ve Aygül Bidav, TÜM-BEL-SEN eş başkanları Eylem Uca ve Şükrü Kaçıci ile sendika yöneticileri katıldı. Mali haklar konusunda yapılan görüşmeler sonucunda yeni sözleşmede, belediyenin mülkiyeti ve kendi varlıkları üzerinde kurulu olup belediye veya özel kurumlarca işletilen lojman , kamp, kreş, spor ve kültür benzeri tesislerden çalışanların eşi ve çocuklarının ücretsiz yararlanacağı, sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet uyguladığı veya çoklu evlilik gibi uygulamalar tespit edildiği durumunda mali ve sosyal yardım hakları elinden alınarak eşine verileceği, nevruz, Kurban ve Ramazan bayramlarında çalışanlara ikramiye verileceği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlara ikramiye verileceği ve o gün izinli olacakları, TÜM-BEL-Sen üyesi olan belediye çalışanlarının üniversitede okuyan çocuklarına her yıl para desteğinde bulunulacağı imze altına alındı.

İmza töreninde konuşan TÜM-BEL-SEN Van Şubesi Eş Başkanı Şükrü Kaciçi, belediyelerde en şanslı oldukları konunun emekçi belediye eş başkanlarının bulunması olduğunu dile getirerek, “Bundan dolayı toplu iş sözleşmelerinde herhangi bir sorun yaşamamaktayız. Üyelerimizden Rojava’ya yardım kampanyası kapsamından 150 TL gıda yardımında bulunmalarını istiyoruz. Toplu iş sözleşmesini imzalayan Eş Başkan Bidav ve Keser'e teşekkür ediyoruz” dedi.

İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav ise, hak ve emekten yana bir mücadele yürüttüklerine inandıklarını belirterek, “Biz belediyeler olarak yerelden seçilmişler ve özelliklede kadın eş başkanları olarak da hem genel işçi haklarını hem de kadın hakları savunucuları olarak, böylesi bir sözleşmeye imza atmaktan gurur duyuyoruz. Biliyorsunuz belediyelerde taşeron işçiler de var, umarım DBP belediyeleri olarak, taşeron sisteme karşıda bir çözüm üretiriz. Onların haklarını da savunur duruma geliriz. Sözleşmemizde kadın haklarına yönelik maddeye de imza attık. Özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara ayrıca bir ücret verilmesine de imza atmış olduk. Hayırlı olsun" diye konuştu.