Gürpınar'da korucu adaylarına eğitim verildi!

Gürpınar'da korucu adaylarına eğitim verildi!
Gürpınar'da güvenlik korucusu kadrosu için başvuruda bulunanlar, karla kaplı alanda kondisyon ve dayanıklılık testinden geçirildi.

İlçede 363 güvenlik korucusu kadrosu için 603 aday başvuruda bulundu. Adaylar, yapılan fiziki yeterlilik sınavında dereceye girmek için mücadele etti.

Askeri personel gözetiminde 3 kilometre koşan adaylar, daha sonra dayanıklılık testine tabi tutuldu. Zorlu kış şartlarına rağmen kıyasıya mücadele eden adaylardan sınavı kazananlar, ilçeye bağlı köylerde istihdam edilecek.

Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, yaptığı açıklamada, güvenlik korucusu alımıyla ilgili yoğun talep olduğunu anlattı.



Van genelinde güvenlik korucusu olmak için 2 bin 400 adayın başvuruda bulunduğunu ifade eden Kahraman, bu durumun gurur verici olduğunu kaydetti.

Korucuların yeni kanunla daha iyi olanaklara sahip olduğuna değinen Kahraman, "Korucular yıllardır Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin en hassas olan yerlerinde görev aldı. Korucularımız, askerimizle, polisimizle kar kış gece gündüz demeden vatanımızın milletimizin güvenliğini sağlamaktadırlar. Korucuların gençleştirmeye gidilmesi çok güzel oldu. Asker, polis gibi donatıp operasyonlarda daha iyi rahat hareket edecekler. Kırsal arazide omuz omuza mücadele edecek. Askerimiz ve polisimizle çalışacaklar. " dedi.



Babasının 28 yıllık görevini devralmak için aday olduğunu anlatan Yasin Paray da babasının bıraktığı yerden devam etmek istediğini söyledi.

Koruculuk görevi nasip olduğu takdirde canı pahasına sonuna kadar devam ettireceğini aktaran Paray, "Allah'ın izniyle bu göreve layık olmak istiyorum. Bu görevi helaliyle, namusuyla, şerefiyle yerine getirmek için gece gündüz çalışacağım." diye konuştu.



Korucu adaylarından Salih Yılmaz ise devletini milletini sevdiği için korucu adayı olduğunu dile getirdi.