Gürpınar Belediyesi'nden Parke Taşı Döşeme Çalışması

Gürpınar Belediyesi'nden Parke Taşı Döşeme Çalışması
Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından Elaçmaç Mahallesi’nde başlatılan kilitli parke taşı döşeme çalışmaları büyük beğeni topladı.
İlçe merkezine 87 kilometre uzaklıkta bulunan Elaçmaz Mahallesi'nin yolları kilitli parke taşlarıyla döşendi. İlçenin en uzak mahallelerinden olan Elaçmaz Mahallesi'nin yollarının Gürpınar Belediyesi tarafından yapılmasını halk oldukça olumlu karşıladı. Elaçmaz Mahallesi Muhtarı Reşat Gündoğdu, eskiden yollarının çamurdan geçilmediğini, belediyenin ilçe yollarına el attığını ve şimdi modern bir şehir görüntüsüne kavuştuklarını kaydederek, "Bundan dolayı belediye ve belediye eş başkanlarına teşekkür ediyorum. Dileriz ki Van'ın tüm mahallelerinin yolları böyle modern bir görünüme kavuşur" dedi.

Mahalle sakinlerinin de belediyenin sunmuş olduğu hizmetten son derece memnun olduğunu aktaran Gündoğdu, "Evlerin önü bile kilitli parke taşları ile döşeniyor. Eskiden kışın çamurdan, yazın tozdan topraktan geçilemeyen yollar bugün yapılmış durumda. Bundan dolayı son derece memnun ve sevinçliyiz" ifadelerini kullandı.

Gürpınar Belediyesi eş başkanları ise, ilçe merkezinde bulunan birkaç mahalle dışında neredeyse hizmetle tanışmadıklarını, geride kalan mahallelerin en zaruri ihtiyaçlarının bile karşılanmadığına dikkat çektiler.Eş başkanlar, "Oysa her yerleşim yerine, nüfusu oranında ödenek yollanması gerekiyordu. Şimdi merkezi hükümet ya bu ödeneği yollamamış ya da köylere hizmet için yollanan ödenekleri birileri farklı yerlere harcamış” dediler.

Önceki dönemlerde ilçeye bağlı köylere hizmet götürülmemesine ve halkın kendi kaderlerine terk edilmesine sert tepki gösteren eş başkanlar, kendilerinin gecelerini gündüzlerine katarak halka hizmet edeceklerini söylediler. Eş başkanlar, "Yıllardır halkımızı mahrum bıraktıkları hizmeti biz halkımıza götüreceğiz ve halkımız ile el ele vererek tüm sorunlarınızı çözeceğiz. Birileri kimliklerinden, siyasal düşüncelerinden dolayı bir yerleşim yerini görmezden gelmiş olabilir. Ancak biz bunu yapmayacak, ilçemiz sınırları içersindeki bulunan tüm yerleşim yerini bir ve eşit görerek, belediyenin de tüm imkan ve olanaklarını seferber ederek hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandılar.

Gürpınar Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, bu yıl programlarına 12 mahalleyi aldıklarını ve sezon sonuna kadar bu mahallelerde yol sorununu halledeceklerini duyurdular. Açıklamada, “Tozdan, çamurdan geçilemeyen yollar kilitli parke taşları ile kaplanacak. Ayrıca uygun yerlerde kaldırım çalışması yapacak. Mevsimlerin el vermesi durumunda planlamanın üstüne çıkmayı hedefliyoruz” denildi.