Gürpınar Belediyesi Turizm Fuarı'nda

Gürpınar Belediyesi Turizm Fuarı'nda
Van’ın Gürpınar Belediyesi, 6. Turizm ve Seyahat Fuarı’na katıldı.
Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda, Gürpınar Belediyesi’nin açtığı stant büyük ilgi gördü. Fuarın sonra ermesinin ardından açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediyesi eş başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, bu gibi etkinliklerin bir kent açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “Kentin ticari hacmi gelişirken, uluslararası çapta da kent tanınmış oluyor” dediler.


Eş başkanlar, düzenlenen etkinlik ile kentin bir bütün olarak kendisini ifade etme ve tanıtma şansı bulduğuna dikkat çekerek; kolektif akıl ve çalışmaya işaret edildi. Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, “Başından beri alışılagelmiş belediyeciliğin ötesine geçmeyi hedefledik ve tüm çabamızla, tüm kararlılığımız bu doğrultuda yol kat etmeye çalıştık. Bu doğrultuda karşılaştığımız en büyük engel ise, ilçe tarihi süresince yaşanan ihmal edilmişlik, işlerin birikmesi ve halkın bir an önce hizmet beklemesiydi. İlçenin cumhuriyet tarihi süresince biriken sorunlarının bir an önce çözülmesini isteyen halk, haklı olarak belediyesinden yoğun talepte bulunmakta, biz ise tüm gücümüzü ve enerjimizi bu alana sevk etmek yerine kısmi de olsa gücümüzü ve enerjimizi farklılığımızı açığa çıkartmak için harcamak istedik.


Bunu yaparken, halkın en temel ihtiyaçlarının karşılanması, bu alanda aksamaların yaşanmaması bizim için olmazsa olmazdır. Hem ilçe sakinlerimizin günlük ihtiyaçlarını karşıladık, yol sorununu halletmeye çalıştık, hem de ilçenin diğer en temel sorunu olan istihdam sorunlarına eğildik. Bu anlamda ekonomi ağırlıklı projelerimizin ilk ayağı olan açık sera projemizi kısmi olarak hayata geçirdik. Kilim atölyelerimiz ise daha bir profesyonelleşerek üretimini sürdürmektedir. Fuarda belediye olarak bu çalışmalarımızı ön plana çıkarttık ve bunu fuara katılanların beğenisine sunduk. İstihdam alanında hayata geçireceğimiz diğer projelerimizi ise yakın bir zamanda halkımız ile paylaşacağız”
ifadelerine yer verdiler.