Gürpınar Belediyesi'nden Muharrem'e vefa örneği - Van Haber

Gürpınar Belediyesi'nden Muharrem'e vefa örneği - Van Haber
VAN HABER - Gürpınar Belediyesi Belediye Meclisi'nden sonra bu kez de 2015 yılı içersinde yaptığı çalışmaları halka aktardı. Ardından da bir dizi açılış gerçekleştirerek 2016 yılında çok daha fazlasını yapma sözünü verdi.
- 2015 yılı faaliyet aktardım toplantısında Belediye Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin birer kısa konuşma yaptı. Eş Başkan Yıldız Çetin, iş makinelerinin girmediği bir tek köyün bile kalmadığını, her kese eşit mesafede kalarak hizmeti esas aldıklarını, yılların ihmal edilmişliğini kapatmak için yapmaları gereken daha çok şeyin olduğunu söyledi. Eş Başkan Zeki Yıldız ise, el ele verilmesi durumunda altından kalkılamayacak hiç bir şeyin olmadığına dikkat çekerek, her alanda yeni bir inşa çalışması ile karşı karşıya bulunduklarını söyleyerek her kurumun üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çekti. Açılışı yapılan sağlık merkezine Muharrem Taş'ın isminin verilmesi dikkat çekti.

Belediye Konferans Salonu'nda yapılan faaliyet aktarım toplantısına Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Çelik, DBP Gürpınar İlçe Eş Başkanları Kemal Güler ve Feyruza Alaş, Gürpınar Belediye Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, Belediye Meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının yanı sıra Sivil Toplum Örgütü temsilcileri katıldı.



Belediye Konferans salonunda yapılan yıllık faaliyet toplantısı açılış konuşmasını Belediye Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin yaptı.

Eş Başkan Yıldız Çetin: Hizmeti yaygınlaştırdık

İlk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Yıldız Çetin, hazırlanan program çerçevesinde faaliyetlerini halk ile paylaşacaklarını söyleyerek, " konuşmama geçmeden önce, cezaevinde bulunan seçilmiş arkadaşlarımı saygı ile selamlıyorum. Umarım onlar da en kısa zamanda aramızda olurlar" dedi. Çetin ardından şunları söyledi: "Biz seçildiğimiz ilk gün dedik ki tüm çalışmalarımızı halkımız ile paylaşacağız. Elbette ki çalışmalarda kimi eksikliklerimiz vardır. Her şeyimizin dört dörtlük olduğunu söyleyemeyiz. Fakat şunu büyük bir gönül rahatlığı ile söylemek istiyorum ki; belediye olarak tüm imkan ve olanaklarımızı seferber ederek halkımıza ve ilçemizin her noktasına hizmet etmek için seferber olduk. İlçemizin her noktasına ulaşmaya çalıştık. İş makinelerimizin girmediği bir tek yerleşim merkezimiz kalmadı. Halkımız hizmete o kadar aç bırakılmış ki, bu açlığı ve hizmet açığını kapatabilmek için büyük bir irade ve kararlılık gerekiyor. Tabi 80 yıllık sorunları bir anda çözemiyorsunuz. Biz yönetimi devraldığımız günden bu yana bu kararlılığımızı koruyor, hizmeti halkımızın ayağına götürmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Elbette ki daha yapmamız gereken çok şey var. Buradan bir kez daha söz veriyoruz; ilk günkü heyecan ile çalışmalarımıza devam edeceğimize, hizmeti yaygınlaştırarak her noktaya ulaşmaya çalışacağız."

Eş Başkan Zeki Yıldız: El Ele verirsek tüm sorunların üstesinden geliriz Eş Başkan Yıldız Çetin'den sonra konuşan Eş Başkan Zeki Yıldız, tutuklanarak cezaevine konulan seçilmişleri anarak, " tutuklu bulanan belediye eş başkanlarımızı ve seçilmişlerimizi saygı ile selamlıyorum. Barışın hüküm sürdüğü, insanların ölmediği bir ortamın sağlanması için hepimizin var gücümüzle çalışması ve çaba sarf etmesi gerekiyor" dedi. Yıldız, Van'ın Büyükşehir statüsüne kavuşması ile tüm mahallelerin farklı bir beklenti içersine girdiğini hatırlatarak, "Köylerde yıllarca hiç bir hizmetin verilmemesi, sorunların çözülmeden bekletilmesi, bizi oralarda boğulma ile karşı karşıya bıraktı. Biz bir yere takılıp boğulmadan, tüm ilçeyi esas alarak, hizmetimizi ilçenin her bir noktasına yayarak çalışmaya koyulduk. Elbette ki eksikliklerimiz var, sıkıntılarımız var. Tüm sorunlarımızı kısa bir süre içersinde halletmemiz tabi ki mümkün değil. ancak şunu da çok iyi biliyoruz ki; sorunlarımızın düzeyi ne olursa olsun biz el ele verirsek tüm sorunlarımızın üstesinden geliriz."

'Yeni bir süreç ile karşı karşıyayız'

Belediye Eş Başkanlarından sonra DBP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Kemal Güler de kısa bir konuşma yaptı. Güler, yapılan görüşmeler ve müzakere sürecinin sonlanması ile birlikte yeni bir sürece girildiğini, bu süreç ile birlikte birçok yerleşim merkezinin yoğun bombardımana tabi tutulduğunu söyleyerek, "gün geçmiyor ki yeni canlar toprağa düşmesin. Bölgenin yanı sıra Şengal ve Rojava'da da şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 'Kansız Devrim' diye tabir edilen Rojava'daki devrim'de AKP çetelerinin saldırması sonucunda büyük bir katliam yaşandı. Fakat buna rağmen bu gün Rojava özgürlüğün arifesindedir. Bunu hazmedemeyen AKP hükümeti her alanda saldırılarını arttırarak devam ettirdi. Biz de diyoruz ki, bu halk bizleri hizmet etmek için seçti. Belediyelerimiz ile tüm kurumlarımız ile birlikte çalışarak halkımızın layık olduğu hizmeti sunacağız" dedi. Yapılan kısa konuşmalardan sonra 2015 yılı faaliyetlerini anlatan video izlendi.



Küçük Muharrem'in ismi Sağlık Merkezi'ne verildi

Yıllık faaliyet aktarımının ardından açılışlara geçildi. Gürpınar Belediyesi Sağlık Merkezi, Halk Ekmek Fırını, Halk Kütüphanesi ve Park açılışı gerçekleştirdi. Kitlesel olarak yapılan açılışlardan en çarpıcı olanı ise, Belediye tarafından açılan Sağlık Merkezi'ne 2013 yılında yolların kapalı olmasından dolayı hastaneye kaldırılamayan ve bundan dolayı yaşamını yitiren küçük Muharrem'in isminin verilmesi oldu. Bir çuval içersinde babasının sırtında taşınan Küçük Muharrem toplumda şok etkisi yaratmış ve vicdanları kanatmıştı. Gürpınar Belediyesi açmış olduğu Muharrem Taş Sağlık Merkezi ile ilçe sakinlerine ücretsiz sağlık hizmeti vermeyi hedefliyor.

Sağlık merkezinin açılışının ardından İŞGEM'de açılan Halk Ekmeği Fırınının açılışı gerçekleştirildi. Eş Başkanlar ile birlikte kalabalık kitle fırında üretilen ekmek ve çöreklerin tadına baktı. Açılışı yapılan fırının ilçe halkının talebi olduğunu aktaran Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları, halka ucuz ekmek vermek zorunda olduklarını söylediler.  Halk ekmek Fırınının ardından Şamran Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. Burada verilen kokteylin ardından program sonlandırıldı.