Yılbaşı öncesi 12 ilde IŞİD operasyonu!

Yılbaşı öncesi 12 ilde IŞİD operasyonu!
Özel Harekat Timleri, yılbaşı öncesi yurt genelinde operasyonlar düzenledi. 12 şehirde gerçekleştirilen baskınlarda 120 kişi yakalandı. Çok sayıda mühimmat ve paraya da el konuldu.

IŞİD'e yönelik 12 şehirde düzenlenen operasyonda 120 şüpheli gözaltına alındı. Böylelikle Türkiye genelinde Aralık ayı boyunca düzenlenen operasyonlarda yakalanan IŞİD'li sayısı ikiye katlandı. Ayrıca güvenlik güçlerinin Rakka'dan PYD'nin tahliyesiyle çıkan IŞİD'lilerin Türkiye'ye girmesi ve eylem yapmasını önlemek için büyük bir mücadele verdiği öğrenildi.

BURADA 38 GÖZALTI

Bursa'da düzenlenen operasyonda aralarında Suriye uyrukluların da bulunduğu 38 IŞİD'li gözaltına alındı.

ÖZEL TİM'DEN BASKIN

Dün İstanbul, Gaziantep, Elazığ, Bingöl, Adana, Kilis, Sakarya, Manisa, Van, Diyarbakır, Mardin ve Bursa'da terör örgütü IŞİD'e yönelik özel harekat timleri tarafından operasyonlar düzenlendi. İstanbul'da Başakşehir, Ümraniye ve Güngören'de 6 adrese eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 6 yabancı uyruklu gözaltına alınırken, 17 şüphelinin yakalandığı Gaziantep'teki operasyonda 111 bin 800 dolar, 55 bin 195 bin lira nakit paranın yanı sıra tabanca ve 2 şarjör ele geçirildi. Sakarya'da ise Irak uyruklu 3 şüpheli, 138 bin dolar ve 50 bin lirayla ele geçirildi. Öte yandan 26 Ekim 2015'te hücre evlerine düzenlenen ve 7 teröristin öldürüldüğü, 2 polisin şehit düştüğü operasyonda IŞİD2in Diyarbakır emiri olduğu iddiasıyla tutuklanan N.T., dün çıkarıldığı mahkemece tahliye edildi.

IŞİD PATLAMASI

Güvenlik güçlerinin IŞİD'e yönelik operasyonlarında Aralık ayında yakalanan şüpheli sayısı ikiye katlandı. İçişleri Bakanlığı verilerine göre 4-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 67 IŞİD'li yakalanırken, bu sayı 11-18 Aralık'ta 75, 18-25 Aralık'ta 106'ya ulaştı. 1 Ocak 2017'den bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda 4 bin 522'si IŞİD'li gözaltına alındı.

SIKI TAKİP

Yakalanan IŞİD'li sayısının artışında tespit edilen şüphelilerin örgütün diğer birimleriyle bağlantısının anlaşılabilmesi için geçen teknik takip bekleme sürelerinin bitmesi en önemli etken oldu. Suriye'den kaçan IŞİD'lilerin Türkiye'ye kaçmaya çalışanlara karşı da sıkı bir takip yapıldığı ve Türkiye için büyük tehdit oluşturan bu geçişlere izin verilmediği kaydedildi.