Yalova Üniversitesi rektörü M. Niyazi Eruslu kimdir?Açığa alındı

Yalova Üniversitesi rektörü M. Niyazi Eruslu kimdir?Açığa alındı
Yalova Üniversitesi rektörü M. Niyazi Eruslu kimdir?Açığa alındıGazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova üniversitelerinin  rektörleri, açığa alı
Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova üniversitelerinin  rektörleri, açığa alındı.   YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu.'nun yürütülen bazı soruşturmaların selameti  açısından açığa alınmıştır" ifadelerine yer verildi.



İstanbul Üniversitesi'nde 95 öğretim üyesi görevden uzaklaştırıldı

BİN 577 DEKANIN İSTİFASI KABUL EDİLDİ 

YÖK, istifası istenen bin 577 dekanın, istifalarına  ilişkin rektörlük tekliflerinin Kurul tarafından kabul edildiğini duyurdu. YÖK'ten yapılan açıklamada, YÖK'e iletilen bütün üniversite  dekanlarının istifalarına ilişkin rektörlük tekliflerinin karara bağlandığı  bildirildi. Açıklamada, "Bin 176'sı devlet, 401'i vakıf üniversitesi olmak üzere  toplam bin 577 fakülte dekanının istifalarına ilişkin rektörlük teklifleri  Başkanlığımıza iletilmiş, bu talepler YÖK Genel Kurulu'nda kabul edilmek  suretiyle karara bağlanmıştır. Devletimizin bekası ve milli iradeye saygı  noktasında tek vücut olan tüm üniversitelerimize bu konuda göstermiş oldukları  işbirliği dolayısıyla teşekkür ederiz. Devlet ve vakıf üniversitelerimizde en  kısa süre içerisinde yeniden dekan ataması işlemleri gerçekleştirilecektir."  bilgisi paylaşıldı.

Yalova.edu.tr'deki M.Niyazi Eruslu'nun biyografisi ise şöyle:

Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu, 10 Eylül 1950 tarihinde, Kütahya Tavşanlı’da doğdu. İlköğrenimini 1961, Orta öğrenimini 1964'de Tavşanlı’da, Lise Öğrenimini de 1967'de Eskişehir'de tamamlayan Eruslu, 1972 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden ."Metalürji Yüksek Mühendisi" unvanı ile mezun oldu. İngilitere, Sheffield University Department of Metallurgy’de Aralık 1976’da doktorasını tamamlayan N. Eruslu, Haziran 1977'de İTÜ Maden Fakültesi Metalurji Mühendisliği Bölümü Tatbiki Metalürji Kürsüsüne Asistan olarak atandı. Ardından, Kanada Queen's ve Alberta Üniversitelerinde doktora sonrası araştırmalarda bulundu. Dr. Eruslu, 1982'de İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi Metalürji Mühendisliği Bölümü’nde "Doçent", Kasım 1989'de ise "Profesör" unvanlarını aldı. Türk Dökümcüler Derneği, Türkiye Metalurji Mühendisleri Odası ve American Society of Metals'e üye olan Prof. Eruslu, TÜBİTAK TEYDEB ve TTGV araştırma projelerine hakem olarak görev yapmaktadır. Prof. Eruslu'nun Döküm Teknolojisi, Katılaşma, Demir Dışı Alaşımlar, Hızlı Katılaştırma İşlemleri, Ergitme, Bilgisayar Programlama Modelleme ve Simülasyon konularında ulusal ve uluslararası, kitap, makale, bildiri, araştırma raporu niteliğinde Türkçe ve İngilizce dillerinde çok sayıda yayını mevcuttur. İTÜ Kimya Metalürji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, Malzeme Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapan M. Niyazi Eruslu,1982–1983 yılları arasında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi Metalurji Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı, 1995–1998 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2004–2008 yıllarında İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Başkanlığı görevini yürüttü.22 Mayıs 2008 tarihinde kurulan Yalova Üniversitesi’ne Kurucu Rektör olarak atanan Prof. Dr. M.Niyazi Eruslu, 10 Eylül 2008 tarihinde göreve başladı. Rektör Eruslu evli ve 2 çocuklu olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.