Sırrı Sakık görevden alındı

Sırrı Sakık görevden alındı
Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık görevinden alındı.
Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık'ın görevinden alındığı belirtildi. İçişleri Başkanlığı'nca görevinden alınan Sakık'ın yerine Vali Musa Işın kayyum olarak atandı.

Ankara'da bulunan Sırrı Sakık'a görevden alındığını Ağrı Valisi Işın, telefonla bildirdi. Karardan sonra belediye binası çevresinde güvenlik önlemi alındı.

SIRRI SAKIK'TAN İLK AÇIKLAMA

Görevden alınan Sırrı Sakık, şu açıklamayı yaptı; "Kamuoyuna: Üç yıldır yürütmüş olduğum Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden bugün itibariyle alındım. Halkımızın bize bu sorumluluğu verdiği günden bu güne arkadaşlarımla birlikte hayata geçirdiğimiz her proje ve her hizmetle, Ağrı'yı Türkiye'nin en huzurlu kenti yaptık. Alnımız açık, vicdanımız rahat. 2 Mart 1994'te yani tam 23 yıl önce parlamentodan alınıp demokratik siyasetin dışına itilmiştik ve bugün tarih tüm günahlarıyla tekerrür etti. Fakat, bedeli ne olursa olsun, bu topraklarda bir gün barışı muhakkak inşa edeceğiz. Ağrı'da bu süre zarfında birlikte çalıştığım tüm belediye emekçilerine, tüm arkadaşlarıma çok teşekker ediyorum. Hoşçakalın."