PYD yeni ordu kuruyor! 'ABD'nin silah sevkiyatı sürecek'

PYD yeni ordu kuruyor! 'ABD'nin silah sevkiyatı sürecek'
'Ele geçirdiğimiz topraklardan bizi hiçbir güç çıkaramaz' açıklaması yapan PYD'nin üst düzey komutanlarından Siyabend Velad, Pentagon'dan kendilerine '100 bin kişilik ordu kurmalarını' istediğini söyledi.

ANF'ye konuşan Velad, Pentagon'un kendilerine “Türkiye sınır boyunda 100 bin kişilik ordu kurun, tüm gücümüzle yanınızdayız” dediğini söyledi. SDG, YPG, YPJ gibi oluşumların tek çatıda birleşeceğini anlatan PKK'lı isim, “Yeni ordu çalışmaları yakın bir zamanda tamamlanmış olacak” dedi.

YENİ ASKERİ 'YARDIM'

Velad, Washington'un 2018 yılı için örgüte 400 milyon dolarlık asker yardım sözü verdiğini dile getirdi.

“TECRÜBEMİZİ TÜRKİYE'YE KARŞI KULLANACAĞIZ”

Velad, “Bu aşamadan sonra hiçbir güç bize saldıramayacak ve bölgemizdeki varlığımızı herkes kabullenmek zorunda kalacak. Ele geçirdiğiniz bölgelerde hiçbir güç size müdahale edemeyecek IŞİD karşısında kazandığımız tecrübeyi Türkiye'ye karşı kullanacağız” dedi.

YENİ KAMPLAR KURULUYOR

Velad, “Haseke ve Ayn el-Arab'da yeni kamplar inşa ettik. Münbiç, Tabka, Deyrizor, Tel Abyad bölgelerinde bu kamplara yenileri eklenecek. Şu ana kadar ısmarlama ordunun 13 alayı tamamlandı. 18-30 yaş arası tüm bölge sakinleri de zorunlu askerlik kapsamında silah altına alınıyor” diye konuştu.