Muhalifler 3 semti kaybetti

Muhalifler 3 semti kaybetti
Suriye'nin Halep il merkezinde Esed rejimi ve Şii milislerin yoğun saldırısı altındaki muhalifler 3 semti daha kaybetti.
AA'nın aktardığı habere göre rejim ve destekçilerinin 15 Kasım'dan bu yana muhaliflerin kontrolündeki doğu Halep'e düzenlediği şiddetli saldırılar devam ederken, ölen sivillerin sayısı dün akşam saatlerinde 828'e yükselmişti.

3 SEMT KAYBEDİLDİ

Muhalifler, rejimin ağır bombardımanları nedeniyle geceyarısından itibaren Bab hadid, Bab nasır ve Cub Küba semtlerinden çekilerek 2,5 kilometrekarelik bir alanı Esed ordusu ve Şii milislere bırakmak zorunda kaldı. Dün de 12 semt kaybedilmişti.

SON 23 GÜNDE YÜZDE 65 KAYIP

15 Kasım'da 45 kilometrekareyi kontrol eden muhalifler, son 23 günde bölgenin yüzde 65'ini kaybederek, 16 kilometrekarelik bir alana çekilmiş oldu.

KAÇ KİŞİ YER DEĞİŞTİRDİ?

Halep İl Sivil Savunma Müdürü Necip Ensari, onbinlerce sivilin muhaliflerin elindeki çatışma bölgelerinden rejimin hakim olduğu alanlara göç ettiğini, 240 bin sivilin ise hala muhaliflerin kontrolündeki semtlerde kaldığını söyledi.

REJİM GENÇLERİ SİLAH ALTINA ALIYOR

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Muhammed Şeyh de rejimin 18-40 yaş arasındaki erkekleri, Neyrab askeri havaalanında toplandığını ve cephe hatlarına gönderdiğini belirtti. Şeyh, "Rejim tarafından zorla askere alınmamak için 18-40 arasındaki erkekler muhaliflerin kontrolündeki bölgede kalmayı tercih ediyor" dedi.