Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın kimdir?Gözaltın alındı

Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın kimdir?Gözaltın alındı
Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın kimdir?Gözaltın alındı..
TÜRK Silahlı Kuvvetleri içinde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında Kayseri’de 3 general gözaltına alındı. Kayseri'de 3 generalin dışında, 51 havacı subay, astsubay ve sözleşmeli erbaş da gözaltına alındı. Gözaltına alınan 29 hakim ve savcı ile 2 albay ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 138 polisin silah ve kimlikleri alınarak, görevden el çektirildi.
Bu arada darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün Yüksek Askeri Şura üyesi sıfatıyla son 1 yılda, 3 kez Kayseri’ye geldiği belirlendi.

DARBE BAŞARILI OLSAYDI VALİ OLACAKTI

Darbe girişimcilerinin Kayseri’ye gönderdiği ve Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin ele geçirdiği yazılı emirde, kalkışmanın başarılı olması halinde Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini üstlenecek kişi olarak belirlenen ve darbe girişimi sırasında Ankara’da bulunan Garnizon ve 2'nci Hava Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, dün gece yarısı Kayseri kent girişindeki Boğazköprü mevkiinde gözaltına alındı. Tümgeneral İsmail Yalçın'ın bugün soruşturmanın tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edileceği bildirildi.

Terör örgütü PKK ile mücadelede önemli rol oynayan Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Şırnak’ta, Kayseri Erkilet 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cemal Akyıldız ise İstanbul’da orduevinde gözaltına alındı.

Kayseri’de görevli 3 generalin gözaltına alınmasının ardından, Vali Süleyman Kamçı ve Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile birlikte hareket eden Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Garnizon Komutan vekilliğine getirildi. 

Bu arada, Kayseri’deki kara ve jandarma birlikleri ile 2'nci Ana Bakım Tank Merkezi, 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi'ndeki görevli subay, astsubay ve erbaşların emir komutanı zincirine uyup, darbecilerle hareket etmedikleri ifade edildi. 

İZİNSİZ UÇAKLARI UÇURUNLAR GETİRİLDİ

Kayseri Erkilet 12'nci Hava Ana Üs Komutanlığı'ndan izinsiz olarak 8 nakliye uçağıyla mühimmat dolu olarak havalanan ve Malatya’ya inişlerinde gözaltına alınan 39 pilot, pilot yardımcısı subaylar, teknisyen astsubaylar ve sözleşmeli erbaşlar Kayseri’ye getirildi. Bu sabah yapılan 6 gözaltı ile sayı 45’e ulaştı. Gözaltında olanlar arasında 1 hava yarbay, 6 hava yüzbaşı, 2 hava üsteğmen, 10 kıdemli başçavuş, 4 üst çavuş ve 20 sözleşmeli erbaş bulunuyor. 

Kayseri’de darbe gecesi sonrası gözaltına alınan Hava Kurmay albay Erhan Baltacıoğlu ile Jandarma Kurmay Albay Emre Fırat, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.