İşçilerin beklediği o para hesaplarına yatırıldı! Bakan müjdeyi verdi

İşçilerin beklediği o para hesaplarına yatırıldı! Bakan müjdeyi verdi
500 bin işçinin beklediği tediye ödemelerinin 2. taksidi hesaplarına yatırıldı. Ocak ayında ilk tediye ödemesinin ilk taksidini alan işçiler, ödemenin 2. taksidi dün hesaplarına yatırıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işçilerin ikramiye ödemelerinin hesaplarına yatırıldığının haberini verirken, "İşçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

  500 bin işçinin merakla beklediği ilave tediye ödemeleri dün hesaplarına yatırıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt tarafından verilen müjdeli haberin ardından bayram öncesi masrafların artmasıyla işçiler paralarını çekerek kullanmaya başladılar. 

Resmi Gazete'de yayımlanan takvime göre ilk taksidini 31 Ocak'ta yatırılan tediye ödemelerinin ikinci taksidi 22 Mayıs'ta yatırılacaktı.

KİM, NE KADAR TEDİYE ALDI?

Kamuda kadroya geçen taşeron işçiler de dahil olmak üzere kamuda görev yapan işçilerin tamamına 13 günlük ücretleri üzerinden tediye ödemesi yapılacak. Bu kapsamda asgari ücretle çalışan bir işçiye 13 günlük ücreti karşılığı en az 913 TL ilave tediye ödenecek. Kamu işçisinin ücreti arttıkça eline geçen tediye miktarı da artacak. Örneğin, 3.000 TL brüt ücreti olan bir kamu işçisine 929 TL, 3.500 TL brüt ücreti olan kamu işçisine 1.084 TL, 4.000 TL brüt ücreti olan kamu işçisine 1.239 TL ilave tediye ödenecek. Ocak ayı ilave tediyeleri vergi dilimi en düşük seviyede olduğu için yüzde 20 üzerinden vergilendirilecek.

BAKANDAN BAYRAM MESAJI


6772 sayılı kanun gereği kamu işçisine ödenen ilave tediyelere, 2017 yılında taşerondan kadroya geçen işçilerinin de dahil edildiği bilgisini paylaşan Selçuk, "Bakanlık olarak her zaman olduğu gibi Türkiye'mizin geleceği için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Ödemelerin Bayram öncesinde yapıldığına dikkat çeken Bakan Selçuk, tüm işçilerin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

.