İç tüzük değişikliği Meclis'te!

İç tüzük değişikliği Meclis'te!
AK Parti ile MHP'nin, Meclis İçtüzüğü değişikliğine ilişkin ortak kanun teklifi, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay tarafından TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a sunuldu.

 

NE OLMUŞTU?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak dün TBMM'de bir araya gelmişti.

Elitaş, 22 Haziran tarihinde AK Parti, yetkili organları tarafından hazırlanan 13 maddelik tekliflerini görüştüklerinin söyleyerek, ”Bugüne kadar yapılan çalışmalar dünya örneklerindeki uygulamalar dikkate alarak bizim verdiğimiz tekliften 11 maddelik tekliften 2 maddenin olmaması gerektiği hususunda mutabakata vardık. Geçmiş örneklerle, dünya çalışmalarında yapılan benzer örnekler, uygulamalar verimli ve etkin çalışmayı sağlayıcı görüşleri de gündem getirdikten sonra içtüzük değişikliğine altı madde daha ilave ederek toplam 17 maddelik bir ortak kanaate vardık. Bu kanaatimiz partilerimizin yetkili kurullarında değerlendirildikten sonra yarın tekrar buraya gelerek son halini vereceğiz, diye ümit ediyoruz. İnşallah bu hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na içtüzük teklifini vermiş olacağız” demişti.