HDP dev İzmir mitingi kesintisiz webden izle!

HDP dev İzmir mitingi kesintisiz webden izle!
HDP dev İzmir mitingini donmadan kesintisiz webden izle!Demirtaş büyük kalabalığa konuşuyor #Demirtasİzmirde HDP dev İzmir mitingini donmadan kesintisiz webden izle!Demirtaş #Demirtasİzmirde HDP dev İzmir mitingini donmadan kesintisiz webden izle!Demirtaş halka hitap edecekCANLI İZMİR HDP mitingini donmadan webden canlı seyret!Selahattin Demirtaş İzmir'de..HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş İzmir'de halka hitap edecek..
HDP dev İzmir mitingini donmadan kesintisiz webden izle!Demirtaş #Demirtasİzmirde HDP dev İzmir mitingini donmadan kesintisiz webden izle!Demirtaş halka hitap edecek CANLI İZMİR HDP mitingini donmadan webden canlı seyret!Selahattin Demirtaş İzmir'de..HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş İzmir'de halka hitap edecek..

Halkaların Demokrasi Partisi ilk metropol mitingini İzmir'de yapacak ve eş başkanlardan Selahattin Demirtaş halka saat 15:00'da Gündoğdu meydanından seslenecek.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhuriyet gazetesinde çıkan Can Dündar imzalı ‘HDP dışarıdan desteğe sıcak’  haberiyle ilgili “Can bey değer verdiğimiz bir arkadaşımızdır. Koalisyon yok. Başkaları buna rağmen benim izlenimim böyle derse bu kendisini bağlar” dedi.

Halkların Demokatik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hayat Televizyonu’nda Arif Koşar’ın moderatörlüğünde gazeteciler Fatih Polat, Özgür Mumcu ve Melis Alphan’ın sorularını yanıtladı.

Demirtaş, Cumhuriyet gazetesinde çıkan Can Dündar imzalı ‘HDP dışarıdan desteğe sıcak’ haberiyle ilgili Malatya’daki seçim mitinginde “Cumhuriyet gazetesi ‘HDP parlamentoda AKP’yi dışarıdan destekleyecek’ demiş. Net olarak, kötü niyet demeyeyim, yanlış anlama diyelim, HDP’nin görevi destek değil, AKP’nin burnunu sürtmektir” demişti.

Can Dündar da Demirtaş’a yanıt olarak ‘Cumhuriyet kötü niyetle haber yapmaz’ başlıklı yazısında aktarılanın bir izlenim olduğunu belirtti.

Demirtaş, konuyla ilgili yaptığı ikinci açıklamada “Bizim politikamızda böyle bir koalisyon yok” dedi.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Diyanet İşleri

“AKP’yle aramızdaki tartışma bir din tartışması değil. AKP’nin dini kullanma, ticarileştirme, kendi siyasi çıkarlarına alet etme ve din tüccarlığı tartışmasıdır. İslamiyet bu toprakların, toplumun bir gerçeği. Bu gerçeği dikkate almayan hiçbir siyaset ağırlıklı İslam toplumunda siyaset yapamaz. Ben inançlı bir siyasetçiyim ama solcuyum ezilenden yana bir siyasetçiyim aynı zamanda da inançlıyım. Özgürlükçü bir laikliği savunmamız lazım. Laiklik hep din karşıtlığı şeklinde yorumlandı.

“Diyanet işleri başkanlığı başbakanlığa bağlı memur gibi görev yapan bir kurum. Kaymakamlıkta çalışan kimseden farkı yok. Din adamı devletten emir almamalı sadece dini inancı da değil bütün dini inançların temsilcileri tarafından ortak yönetilen bir mekanizma. Bu yapı camiye de kiliseye de hizmet verir. Bu yapı özerk yapıdır. İhtiyaçlarını belirler.

“Din inanç merkezi devletten emir almaz. Başbakana rapor vermez. Kulu kölesi gibi talimatlar alamaz. Bizim önerdiğimiz yapı tam da bu. Vicdanı olan herkesin evet diyebileceği bir yapı önerdik. AKP anlaşılmaması için ısrarla HDP din karşıtlığı yapıyor  diye mevzunun anlaşılmamasını örgütlemeye çalıştı. Ama kamuoynu takip edenler bilyor AKP bu konuda kaybetti.



HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İzmir mitingine katılıyor:

Saat: 15:00
Yer: Gündoğdu Meydanı

Not: Selahattin Demirtaş İzmir mitingi konuşmasını 17:30'da yapacaktır.

Miting açık frekansla logosuz olarak canlı yayınlanacaktır. Yayın bilgileri şöyledir:

Uydu: Azersat
Frekans: 11005
Vertical: (Dikey)
Sembol oranı: 2222

Not: Platformda basın emekçilerinin kullanımı için ses mikseri bulunmaktadır.