Gaziantep Valiliği: 50 kişi hayatını kaybetti

Gaziantep Valiliği: 50 kişi hayatını kaybetti
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde gerçekleştirilen saldırıda ölenlerin sayısının 50'ye yükseldiği açıklandı.
Şahinbey İlçesi Beybahçe Mahallesi'nde dün akşam kına gece eğlencesi sırasında canlı bomba saldırısında ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi.

Gaziantep Valiliği ölenlerin sayısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz."

YARALILARDAN 17'SİNİN DURUMU CİDDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve beraberindekilerle hastane ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerde yatarak tedavi gören 73 kişi bulunduğunu, bunlardan 17'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Yaralılar ve aileleriyle görüştüklerini dile getiren Akdağ, herkesin ortak görüşünün bu saldırının Türkiye'nin huzuruna, birlik ve beraberliğe yapıldığı yönünde olduğunu belirtti. Örgütleri lanetleyen Akdağ, şunları kaydetti:  "Terör örgütünün adı ne olursa olsun bunun adının PKK olması, DAEŞ olması, 15 Temmuz'da gördüğümüz gibi FETÖ olması, DHKP/C olması, adı ne olursa olsun hiç önemli değil. Sonuçta bizim yavrularımıza, kardeşlerimize, yaşlılarımıza, kadınlarımıza zarar veriyorlar. Bunların hayatlarına kastediyorlar. Onların ailelerinin ciğeri yanıyor. Bütün millet neticede bu işten zarar görmüş oluyor. Kim olursa olsun bir insanlık suçu işleniyor aslında. Hep gördüğümüz tablo budur. Bir düğün düşünün bu düğünde çocuklar var, kadınlar var. Bir şekilde bir mutlu günü birlikte yaşayan insanlar var. Akrabalar ve komşular var. Böylesine zalimce, haince, namussuzca, ahlaksızca bir saldırı."