Fuar Stand Tasarımı, Malzemeleri Ve Fiyatları

Fuar Stand Tasarımı, Malzemeleri Ve Fiyatları
Fuarlar ülkemizin hemen hemen her ilinde ve dünyanın neredeyse tamamında sık olarak yapılan organizasyonlardır. Her farklı sektöre ait fuar yapılmakla birlikte yıl boyunca hemen hemen her hafta bir fuar düzenlenmektedir. Bu organizasyon içerisinde şüphesiz en gerekli sektör fuar standı tasarım ve uygulama sektörüdür.

Fuar Stand Türleri ve Malzemeler

Fuar standları modüler ve özel tasarım olmak üzere tasarlanabilirler. Modüler sistemde genel olarak alüminyum profiller ve mdf paneller kullanılır iken bunun gelişmiş versiyonu olan maxima sistemlerde yine aynı profillere ek olarak mdf, ahşap, sunta ve cam gibi malzemeler kullanılabilir. Özel tasarım standlar ise malzeme ayrımı olmaksızın çelik, ahşap, beton ve benzeri tüm malzemeler kullanılarak yapılabilirler. Standların nasıl yapılması katılımcı firmanın yani müşterinin isteği doğrultusunda şekillenir. Fuar stand tasarım firmaları da bu doğrultuda tasarımlarını gerçekleştirir.

Stand Tasarımı

Fuar standları tasarlanırken öncelikle katılımcı firmanın fuar alanındaki kiraladığı yerin alanı ve şekli öğrenilmelidir. sorunun ilk adımı bu şekilde olmalıdır. Buna göre büyüklüğü bilinecek olan stand tasarımına başlanır.

Stand tasarımı etkileyen en önemli girdiler fuarda kullanılacak , fuarın hangi sektöre ait olduğu, müşteri istekleri, fuar standının türü ve stand için ayrılan bütçedir. Bunların tamamı göz önünde bulundurularak bir tasarıma başlanır ve o doğrultuda ilerlenir. Tasarımı yapılan standlar 3 boyutlu olarak görselleştirilir ve müşteriye sunulur. Daha sonra problem çıkmaması açısından bu çok önemli bir noktadır.

Fuar Stand Fiyatları

Fuar standları farklı özelliklere sahip olduğu için fiyat aralığı çok fazla değişkenlik gösterir. Tasarımda ve görselde bulunan ürünlerin tamamı için fiyat teklifi verilebilir. Bunların içerisinde standın kurulması ve sökülmesi, masa ve sandalye gibi elemanlar ile katılımcı firmanın isteği doğrultusunda temin edilen diğer malzemeler dâhildir. modüler sistem için ortalama olarak 10.000 TL gibi bir fiyattan başlarken özel tasarım standlar için ortalama 20.000 TL olarak karşımıza çıkar. İstenen özelliklere ve tasarıma göre fiyatların bir üst sınırı yoktur. Aşırı lüks ve gösterişli olarak fuar standları tasarlanabilir ve imal edilebilir.