Fırat Kalkanı'nda 23 IŞİD'li öldürüldü

Fırat Kalkanı'nda 23 IŞİD'li öldürüldü
TSK, 165 IŞİD hedefini ateş altına alırken 23 militanı etkisiz hale getirdi.
AA'nın haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı'nın 171'inci gününde IŞİD'e ait 165 hedef ateş altına alındı, 23 IŞİD'li etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor.

Harekatın 171'inci gününde muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile planlı harekatın icrasına devam edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 154 IŞİD hedefine atış yapılırken, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alındı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar tarafından 11 IŞİD hedefine yönelik hava harekatı düzenlendi. Harekatta barınma amaçlı kullanılan 7 bina, 3 karargah binası ve bir cephanelik imha edildi.

Topçu atışları, hava harekatı ve çatışmalarda IŞİD mensubu 23 kişi etkisiz hale getirildi.