Ev alana, yatırım yapana Türk vatandaşlığı

Resmi Gazete'de Türk vatandaşı olmanın yeni şartları yayımlandı. Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.

Ev alana, yatırım yapana Türk vatandaşlığı

Resmi Gazete'de Türk vatandaşı olmanın yeni şartları yayımlandı. Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.

Habervan Editör
Habervan Editör
12 Ocak 2017 Perşembe 10:47
Ev alana, yatırım yapana Türk vatandaşlığı

En az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapan veya en az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın alan yabancı uyruklulara Türk vatandaşlığı verilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliğe göre, ayrıca, en az 3 milyon dolar tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı belgelenen veya bu tutarda devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı tespit edilen yabancılara Türk vatandaşlığı verilebilecek.

Değişiklikle, en az 100 kişilik istihdam oluşturduğu belgelenen yabancıların da Türk vatandaşlığı almaya hak kazanacağı hüküm altına alındı.

KİM NE KADARA VATANDAŞLIK VERİYOR?

İngiltere'de vatandaşlık almanın yolu en az 2 milyon sterlinlik bir yatırım yapmak.
Malta'da, Yerel Kalkınma ve Sosyal Fonu'na 650 bin eurodan başlayan miktarlarda bağış yapılarak vatandaşlık yolu açılabiliyor.
İspanya'dan vatandaşlık alabilmek için 500 bin euroluk gayrimenkul alınması gerekiyor.
Yine bir AB üyesi ülke olan Portekiz'den de 500 bin euroluk bir gayrimenkul alımı ya da 1 milyon Euro'luk sermaye girişi ile vatandaşlık almak mümkün.
Bulgaristan 512 euro devlet tahvili satın alınmasına karşılık vatandaşlık veriyor.
Güney Kıbrıs 2,5 milyon euro gayrimenkul satın alınması halinde ikinci vatandaşlık süreci başlatıyor.
Macaristan'dan vatandaş olabilmek için 300 bin euroluk yatırım yapmak gerekiyor.
 
Son Güncelleme: 12.01.2017 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner214