Erdoğan: Bazı Suriyeliler vatandaşlığa alınacak

Erdoğan: Bazı Suriyeliler vatandaşlığa alınacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye ciddi katkı sağlayabilecek Suriyelileri vatandaşlığa alacaklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kaymakamlar Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Ülkemize ciddi katkı sağlayabilecek Suriyeliler var, İçişleri Bakanımız bu insanları vatandaşlığa almak için şu anda çalışmalar yürütüyor." dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Türkiye içeride ve dışarıda çok büyük bir saldırı altındadır. Bu saldırı zayıf bir ülke olduğumuzdan kaynaklanmıyor, güçlenen bir ülke olduğumuz için yapılıyor.

Suriye ve Irak'taki gelişmeler bizi doğrudan ilgilendiriyor, duyarsız kalmamız söz konusu olamaz. Tüm dünya sırtını dönse dahi bu bölgede yaşayan insanlarla ortak bağlarımızı unutup aynı yollara başvuramayız.

Bugün 3 milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklıyı misafir ediyoruz. Biz elimizden geleni yaparken milletimiz de bu kardeşlerine sahip çıkıyor. Adeta bir ensar hasreti içerisinde. Elbette sıkıntılar yaşanıyor, ancak yıllardır barındırdığımız kitlenin karşısında aşılamayacak meselelerdir.
Sınırlarımız içinde yaşayan milyonlarca kişi arasında eğitimi, birikimi, imkânı ve diğer şartları o kadar üst seviyede olanlar var ki bu insanları başka bir yere koymak, insani değerlere ihanet olur. Ülkemize ciddi katkı sağlayabilecek kişiler var, İçişleri Bakanımız bu insanları vatandaşlığa almak için şu anda çalışmalar yürütüyor."