Demirtaş: Türkiye, Musul operasyonunda olmalı

Demirtaş: Türkiye, Musul operasyonunda olmalı
Diyarbakır'da gündeme dair açıklamalarda bulunan Demirtaş Türkiye'nin Musul operasyonunda olması gerektiğini ifade etti.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Türkiye'nin Musul operasyonunda olması gerektiğini söylerken “ Eğer Türkiye'nin Musul'a bir müdahalesi olacaksa ki olmalı o da Musul'da biran önce huzurun sağlanması, demografik müdahalelerin önlenmesi, IŞİD saldırısıyla veya Saddam döneminde göç etmek zorunda kalmış, halkın geri dönmesinin sağlanması için olmalı” dedi.

Habertürk'ten Mehmet Kayahan'ın haberine göre, Diyarbakır'da konuşan Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

"Cumhurbaşkanı 'Misak-ı Milliye bakın anlarsınız' diyor. Eğer Cumhurbaşkanı'nın niyeti, Musul ve Kerkük başta olmak üzere, Rojava, Kürdistan bölgesini Türkiye resmi sınırlarının içine katmak gibi emperyalist amaçsa bu Dünya savaşına giden yolun taşlardan temizlenmesinden başka bir şey değil.

Eğer Türkiye'nin Musul'a bir müdahalesi olacaksa ki olmalı o da Musul'da biran önce huzurun sağlanması, demografik müdahalelerin önlenmesi, IŞİD saldırısıyla veya Saddam döneminde göç etmek zorunda kalmış, halkın geri dönmesini sağlamak için olmalı. Türkiye bölgede barış, huzur ve istikrar için çalışmalı. Sınırları değiştirme, işgal amaçlı yapılacak her türlü girişim büyük bir zarar getirir.