Dabık operasyonu başladı

Dabık operasyonu başladı
Özgür Suriye Ordusu'nun Dabık operasyonunun başladığı bildirildi.

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye destekli muhaliflerin Dabık operasyonunu başlattığını duyurdu.

IŞİD İÇİN KUTSAL

IŞİD'ın kutsal olarak kabul ettiği Dabık'ta, örgütten yaklaşık bin 200 savaşçının bulunduğu aktarılıyor.



"DABIK ÇÖKERSE, IŞİD DE ÇÖKER"

Suriye Türkmen Meclisi'nin Dış İlişkilerden Sorumlu yetkilisi Abdurrahman Mustafa geçen hafta Hürriyet'e yaptığı açıklamada, “DEAŞ, kendisi açısından kutsal yer olan Dabık'a büyük önem veriyor. Dabık düştüğünde örgüt psikolojik olarak da çökecek. Çünkü örgütün, ‘Dabık'ta kıyamet savaşı yaşanacak ve kâfirler diz çökecek. İstanbul'un gerçek fethi o zaman gerçekleşecek' tezi ortadan kalkacak. Bu nedenle çok büyük direniş gösteriyorlar” demişti.

TSK'DAN SABAH BU AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 80 DEAŞ terör örgütü hedefine, ateş destek unsurlarınca atış yapılarak, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ileri harekatı desteklenerek, belirlenen hedefler tam isabetle etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı, 53'üncü gününde devam ediyor.

Suriye sınır hattında, gelişmelere yönelik gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Azaz-Rai-Cerablus hattında halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti, ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme, çıkabilecek fırsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetleri de sürüyor.

Muhalif unsurların Rai doğusundaki Taşlıhüyük meskun mahallinin geri alınması amacıyla başlattığı taarruzda, DEAŞ terör örgütünün güçlü direnişi nedeniyle ilerleme sağlanamadı. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 4 muhalif yaralandı, destek sağlayan unsurlarda ise zayiat ve hasar meydana gelmedi"