Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı!

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı!
Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alındı.

Cumhuriyet Gazetesinin internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven sabah saatlerinde gözaltına alındı.  Gazete yöneticilerinden alınan bilgiye göre sabah saatlerinde evine gelen polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenilen Güven, twitter hesabında da "Gözaltına alınıyorum" diye tweet attı.

BAŞSAVCI'NIN VEFATINA SKANDAL BAŞLIK

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in içinde olduğu makam aracına kamyon çarpmış, suikast gibi kazada Mustafa Alper ve şoförü hayatını kaybetmişti. Cumhuriyet Gazetesi ise feci kazaya dair haberinde skandal bir başlık kullanmış, "İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti" ifadeleriyle yayına almıştı.

Cumhuriyet'in FETÖ iddianamesine işaret ederek kullandığı 'kamyon biçti' ifadeleri suikast mesajı olarak yorumlanmıştı.

Sosyal medya üzerinden binlerce kullanıcı Cumhuriyet'in feci kaza sonucu 'biçti' ifadesine sert tepki göstermişti. Cumhuriyet gelen yoğun tepkiler üzerine internet sayfasındaki haberi ve Twitter'daki paylaşımını kaldırmıştı.

10'U TUTUKLANMIŞ, CAN DÜNDAR DA FİRAR ETMİŞTİ

“FETÖ/PDY ile PKK/KCK terör örgütleri adına suç işledikleri” suçlamasıyla, 31 Ekim’de gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerinden 10'u tutuklanmış, Can Dündar da firar etmişti.