Çok kuvvetli kar yağışı son hava durumu raporu kötü

Çok kuvvetli kar yağışı son hava durumu raporu kötü
Hava durumu alarmında 5 il için kar var. Ankara hava durumu sisli İstanbul hava durumu ise yarı güneşli. Okullar tatil mi sorusuna da Ağrı'dan yanıt geldi. Meteoroloji Bitlis, Siirt, Van, Şırnak ve Hakkari illerini uyardı. Bu illerde yoğun ve yer yer kuvvetli kar yağışı görülecek.

Son hava durumu raporunda çok kuvvetli kar yağışı uyarısı bulunuyor. Meteorolojinin bugün için 5 ili kar yağışına karşı uyardı. İstanbul hava durumu raporunda yarı güneşli bir hava görünürken Ankara'da ise yoğun sis etkili oluyor. Kar yağışının ardından 'okullar tatil mi' sorusuna ilk yanıt da Ağrı'dan geldi.

Bu sene karakış Türkiye'ye erken geldi. Yurdun büyük bir kısmında mevsim normallerinin üzerinde kar yağışı var. Meteorolojiden gelen son uyarı da yeni kar yağışı var.

KAR UYARISI VERİLEN İLLER

Dün gece Kütahya, Kastamanu ve Bolu'dan yoğun kar yağışı haberleri gelirken bugün için meteoroloji Bitlis, Siirt, Van, Şırnak ve Hakkari illerini uyardı. Bu illerde yoğun ve yer yer kuvvetli kar yağışı görülecek.



KAR YAĞIŞI NERELERİ VURDU YURTTA DURUM NE?

Yoğun kar yağışı Ağrı-Iğdır karayolunun çift yönlü olarak kapanmasın sebep oldu.

HAVA SICAKLIĞI

Meteorolojinin hava durumu tahminine göre yurdun kuzeybatı kesimlerinde hava sıcaklığı 3 ila 6 derece artacak. Buna karşılık  güneydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece sıcaklık düşüşü yaşanacak.